De Grote Pyramide van Gizeh (1)

Onder de mysteriesvan ons verleden neemt de Grote Piramide van Gizeh de eerste plaats in en vormt het meest omstreden onderwerp van onderzoek ter wereld. Algemeen werd aangenomen, dat de Grote Piramide rond 2900 vóór onze jaartelling is gebouwd, doch
daaromtrent bestaat geen sluitend bewijs. Er werd zelfs al aangetoond dat hij mogelijk 12000 jaar oud kan zijn en NIET door de Egyptenaren kon worden of werd gebouwd!

H et bouwwerk staat op circa vijftien kilometer ten westen van Cairo op 29°58’51” N.B. en 31°09′ O.L. ten opzichte van de Greenwichmeridiaan.

Het bouwwerk bedekt een oppervlakte van iets minder dan 5½ ha., heeft vier zijden van 230,38 m terwijl de hoogte 146,50 m. bedraagt. De piramide is het enige bouwwerk, dat eenperfect vierkante basis heeft; elk van haar zijden is een gelijkzijdige driehoek, hellend naar het midden tot de vier driehoeken samenkomen aan de top.
Wanneer men van de top een loodlijn neerlaat, valt die exact op het punt waar de diagonalen van de basis elkaar kruisen. De piramide is opgetrokken uit enorme, verscheidene tonnen wegende blokken, die zó nauwkeurig zijn geplaatst, dat men geen voegen ziet. Tot aan vandaag is het voor wetenschappers een absoluut raadsel hoe men in de oudheid ongeveer 2.300.000 blokken -die per stuk 2.500 kilo wegen en waarvan de vlakken zo glad zijn, dat men er nog geen blad papier tussen kan schuiven- zo perfect op elkaar heeft kunnen plaatsen. Het gewicht van de piramide bedraagt 6.000.000 ton en dat komt overeen met het gewicht van de aarde in verhouding tot haar massa!

Oorspronkelijk was de piramide bedekt met dikke, kalkstenen platen, die er in de loop van de eeuwen vanaf zijn gesloopt. De grote Piramide heeft (in tegenstelling tot wat men aan
nam) nooit een Apex of zogenaamde dekplaat gehad, omdat dit de maten van de piramide zou verstoren.

De oriëntatie van de basis ten opzichte van de werkelijke windstreken vertoont een verschil van 5 seconden, wat de Grote Piramide tot het meest nauwkeurig georiënteerde bouwwerk ter wereld maakt.

De Griekse historicus Herodotus was de eerste systematische onderzoeker van de Piramide gedurende zijn bezoek aan Gizeh omstreeks de vijfde eeuw voor C. Toen was men nog niet in staat om de Piramide binnen te gaan, aangezien de toegang niet bekend was. Uit verslagen van Egyptische priesters en Arabische stammen tekende hij de volgende
wetenswaardigheden op aangaande de bouw:

in totaal zouden meer dan honderd duizend man aan de Piramide hebben gewerkt en elke drie maanden zouden nieuwe ploegen zijn ingezet om de vorige ploegen te vervangen. Het zou bijna tien jaar hebbeb geduurd om de verbindingsweg tussen de Nijl en het plateau aan te leggen en voorts nog verdere twintig jaren om de Piramide op het plateau te voltooien. De gigantische steenblokken werden omhoog gebracht middels houten stellages van korte, houten planken. Herodotus was overwegend geïnteresseerd in de technieken en vaardigheden, die bij de bouw waren toegepast.

In de negende eeuw van onze jaartelling vatte een jonge Arabische vorst, kalief Abdullah Al Mamun, interesse op voor de Piramide. Hij was een jonge heerser met een
wetenschappelijke geest, die ervan droomde om de wereld in kaart te brengen en ging af op de hardnekkige verhalen dat in de geheime kamers binnen de Piramide hoogst nauwkeurige kaarten moesten zijn, die daar door de bouwers waren achter gelaten. Toen hij en zijn team van bouwers, architecten en metselaren er niet in slaagden om de ingang te vinden, besloot hij in het jaar 820 tot een frontale aanval over te gaan en met geweld de Piramide binnen te dringen. Daartoe liet hij de stenen verhitten om ze daarna snel af te koelen met koude azijn, net zolang totdat er een stuk steen barstte. Zo lukte het deze ‘onderzoekers’ om ca 100 voet in de Piramide door te dringen totdat zij een vier voet hoge zijgang bereikten. Uiteindelijk wisten zij zo de originele uitgang te vinden.
Niettegenstaande dat hebben deze Arabieren onbeheerst zich een weg gehakt totandere  gangen en kamers en daarbij enorme schade aangericht. Wat zij echter zochten vonden zij niet: geen schatten en nog minder documenten of kaarten. De Piramide van Gizeh werd nimmer beroofd, omdat er in materiële zin niets te roven viel. Haar rijkdom bestaat uit in steen gehouwen kennis en geheimen.

Over resoundeffects

Mijn naam is Gabriele van Doorn, ik woon in Heerlen - Parkstad Z.Limburg. * mijn website is te vinden op: www.klank-kleur.nl/ * en U kunt me vinden op: http://nl.linkedin.com/in/gabrielevandoorn
Aside | Dit bericht werd geplaatst in Mysteries, Pyramide van Gizeh en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s