De KLANKSCHAAL

Geluid is klank, geluid is trilling. Geluid heeft een bepaalde uitwerking. Het bezorgt je kippenvel of juist een prettig gevoel. Tevens roepen bepaalde klanken en geluiden gevoelens en beelden op. Klanken kunnen herinneringen oproepen naar de tijdenvan weleer.

De werking van klankschalen heeft echter iets bijzonders omdat ze bij uitstek  en van nature harmoniserend werken. Klankschalen zijn unieke klankinstrumenten uit de Himalaya. Hun oorsprong is in nevelen gehuld, maar hun geschiedenis gaat minstens 1000 jaar terug. Tot op heden worden ze in Tibet en Nepal in de kloosters gebruikt.

De oude en antieke schalen zijn ongeveer 50 jaar geleden voor het laatst gemaakt en zijn beter in klank dan de nieuwe schalen. Dat heeft ontegenzeggelijk te maken met de manier waarop ze gemaakt zijn. In vroeger tijden werden ze gemaakt door een vloeibare massa metaal tot een plaat te maken en daarna werd de warme plaat uitgehamerd totdat de schaalvorm ontstond.

De oude klankschalen bestaan uit een legering van maar liefst zeven metalen, die overeenkomen met de metalen van de zeven dichtstbijzijnde planeten, met zes van de zeven grondtonen, bepaalde kleuren en wel als volgt:

Goud                          € Zon                       Bis                  violet

Zilver                         Maan                     Gis                  blauw

Kwik                    Mercurius                   Cis                  rood

Koper                       Venus                       A                   Indigo

IJzer                         Mars                         D                  oranje

Tin                          Jupiter                     Fis                  groen

Lood                     Saturnus                     D                   oranje

De klankschaal heeft voor iedereen een harmonieuze klank. Dit komt omdat er sowieso twee hoofdtonen, soms drie tegelijk te horen zijn. Deze tonen hebben een voor ons natuurlijk interval, met andere woorden: ze liggen goed in het gehoor.    Deze harmoniserende klank werkt in op het lichaam, het werkt in op ons hele zelf, op onze gevoelens, emoties en herinneringen.

De klanken hebben ook invloed op het energetische systeem. Daardoor komen gevoelens los, er kan van alles naar boven komen. Onze hersenen ontvangen deze klanken. Bezie het
eens als een potje met dekseltje; als er teveel in het potje zit past het dekseltje nog maar net. De klank van de klankschaal kan het dekseltje eventjes doen oplichten, je kunt als je wilt jezelf ontladen. Je kunt je gevoelens onder ogen leren zien.

Pas na de gewaarwording van gevoelens en herinneringen kan het helingsproces beginnen. Want de acceptatie van gevoelens, herinneringen van beelden, is het eerste begin van heling. Het is prima om een nare periode in je leven voor je uit te schuiven, overleven is het enige wat telt op dat moment. Maar als je dit te lang doet, ontstaan er lichamelijke klachten. De mens is een psychosomatisch geheel. Psyche (geest) en somatiek (lichaam) zijn één. Soms komt daarbij dat je de oorzaak van je probleem zelfs vergeten bent. Door de klankschaal kun je net dat begin van een eventuele blokkade bereiken. De klankschaal kan de transformatie aangeven in een blokkade, maar hier onderscheid ik twee processen:

  • de werking van de klankschaal
  • het ondersteunende therapeutische proces

DE WERKING VAN DE KLANKSCHAAL

Wanneer een klankschaal beroerd wordt met een stok geeft de schaal een geluid, maar de schaal geeft ook een trilling. Soms is de trilling zo krachtig dat je deze met het blote oog kunt waarnemen. Deze trilling is al te voelen door je handen plusminus twee centimeter vanaf de schaal te houden……. en je voelt de trilling al door je handen gaan. De trilling van een klankschaal is krachtig en verplaatst zich snel door een lichaam.

Ons lichaam bestaat voor meer dan 68% uit water. Het gevolg is een inwendige massage. Een gezond lichaam heeft een eigen trilling en beweging. Het is goed afgestemd en trilt zuiver in een eigen frequentie. Bij een ziek orgaan of een blokkade is deze frequentie gestoord. Je voelt je niet lekker in je vel zitten, gestresst en krijgt lichamelijke klachten. Door de trilling van de klankschaal zal het lichaam eerst mee trillen met de klankschaal en zo in overeenstemming met de harmonie van de klankschaal komen.
Daarna zal het lichaam weer overgaan in zijn lichaamseigen trillingsfrequentie.

Dit proces is zelfs met Kirlian fotografie na te gaan. Er zijn Kirlian foto’s gemaakt van vóór en van na een klankschalen behandeling. Het resultaat was verbluffend, zo mooi als de energie weer in balans was. De energie van de klankschaal is zo fijn stoffelijk, dat het in ons energetisch systeem tot het zevende niveau inwerkt. Het duurt soms wel 24 tot 48 uur
voordat de trilling is uitgewerkt en dat het lichaam de lichaamseigen trillingsfrequentie weer heeft aangenomen. Zo werkt de klankschaal ook in op de spierlagen van ons lichaam. Met andere woorden: stress. Wie heeft er bij tijd en wijle geen last van?

Maar sommige mensen staan wel erg vaak en veel onder druk. Door de trilling, door de vibraties komt de blokkade vrij, de spanning in de spieren zal verminderen.

De klankschaal is geen tovermiddel, het is een hulpmiddel, het geeft een opening naar blokkades en verborgen onverwerkte emoties.

De klankschaal is bovenal in harmonie met de kosmische klanken en trilling en kan doorwerken op alle niveaus maar werkt direct in op het lichaam, waardoor je gevoelens, emoties en beelden van een blokkade duidelijk voor ogen kunt krijgen. Daarnaast kun je met andere technieken aan deze blokkade werken. Zoals al beschreven, is de acceptatie van een gevoel, een emotie, het belangrijkste punt. Het is het begin van de heling.

Pas wanneer je accepteert dat je een emotie hebt, welke emotie dan ook, en je bereid bent om erover te praten, om er wat mee te doen, dan kan het transformatie proces op gang komen. Het veranderen van doen, denken en handelen. Wanneer je een klankschaal behandeling ondergaat, maar daarnaast stug volhoudt om in een bepaald keurslijf te blijven lopen zal je lichaam weer snel uit balans raken en weer de geblokkeerde frequentie krijgen. Daarom is het van belang dat je gemotiveerd bent om er weer tegenaan te gaan, zoals dat in wezen geldt voor iedere therapie.

De klankschalen geven hoe dan ook een ontspannende en een helende werking Houd rekening met kleding, dus gemakkelijk en loszittende, en doe geen onnodige sieraden om (het liefst geen) want andere metalen kunnen als stoorzenders werken.

Over resoundeffects

Mijn naam is Gabriele van Doorn, ik woon in Heerlen - Parkstad Z.Limburg. * mijn website is te vinden op: www.klank-kleur.nl/ * en U kunt me vinden op: http://nl.linkedin.com/in/gabrielevandoorn
Dit bericht werd geplaatst in Klankschalen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s