Werken met KLANKSCHALEN (2)

groep 3 met bel & dorje en tinksjas

Muziek is een mogelijkheid om op een aangename manier trillingen te ondergaan. Via ons gehoor ervaren wij dat direct. Waar wij veel minder bij stilstaan is, dat het aangename gevoel mede veroorzaakt wordt, doordat deze trillingen een harmoniserende invloed heeft op onze lichaamscellen, op onze chakra’s en dat via de trillingen de harmonie zich in meerdere van onze overige lichamen verspreiden kan.

Maar zo kan ook het ontbreken van geluid (de stilte) ons raken. Het duidelijkst voel je dit, wanneer je een jachtig leven in een drukke stad, waar je door verkeer, geroezemoes van
mensenstemmen, radiomuziek, aanstaande TV’s wordt belaagd, ineens wegvlucht naar een bos en daar in alle stilte rustig gaat mediteren.

Ineens krijgt je lichaam een andere frequentie, alles gaat langzamer trillen, je eigen trilling krijgt weer de overhand en je komt weer op ‘je eigen golflengte’.

Een andere manier om dit proefondervindelijk, d.w.z. bewust te ervaren is percussie!     Niet alleen dat je bij een eenvoudige trommel het trommelvel kunt zien trillen, maar de invloed van percussie is veel directer en veel sterker. Naar gelang er langzaam of sneller geroffeld wordt, reageren je lichaam en je emoties daarop. Afrikaanse stammen maken hier gebruik van; legerkorpsen lieten trommelaars voorop gaan om de soldaten in de pas te houden en ze ‘op de juiste golflengte’ te krijgen voor de aanval, en ga zo maar door.

Muziek, in dit geval zorgvuldig ‘gerangschikt’, volgens een bepaalde volgorde, met een bepaald ritme, brengt verandering teweeg. Je kunt er manipulerend mee werken.             Net zoals je met muziek kunt ‘bespelen’, zo kun je invloed uitoefenen op trillingen en dat wordt TRANSMUTATIE genoemd.

  • Transmutatie is niet alleen een alchemistische, maar ook een mystieke uitdrukking
  • Transmutatie kan zowel mentaal als stoffelijk zijn en in bredere zin ook spiritueel.
  • Transmutatie betekent de wijziging van de trillingsaard van een stoffelijk element of de trillingsuitdrukking van een spirituele manifestatie, zodat de manifestatie of uitdrukking na de verandering anders is.

De oude alchemisten hielden zich met deze laatst genoemde eigenschap van transmutatie bezig en heden ten dage doet de scheikunde hetzelfde..

Feitelijk is het proberen om de lagere elementen van onze fysieke natuur te transmuteren in de hoogst mogelijke geestelijke uitdrukkingsvorm, om onze verlangens en gedachten om te zetten in levende spirituele idealen, ook een vorm van Alchemie.

Een kunstenaar, die creatief en scheppend bezig is, bedrijft ook een vorm van Alchemie, want hij probeert trillingen om te zetten in muziek, in kleuren, in beelden. In feite maakt hij zichtbaar, dat hij scheppend bezig is met trillingen en dat ook zijn schepping op lager niveau van trillende aard is.

Naast de klankschalen werk ik ook nog met Bel & Dorje en de tinksja’s.

Maar in een derde artikel wil ik ingaan wat de klankschaal is en hoe ze tot stand komen.  zie artikel de KLANKSCHAAL  http://wp.me/p1vNuQ-34

Over resoundeffects

Mijn naam is Gabriele van Doorn, ik woon in Heerlen - Parkstad Z.Limburg. * mijn website is te vinden op: www.klank-kleur.nl/ * en U kunt me vinden op: http://nl.linkedin.com/in/gabrielevandoorn
Dit bericht werd geplaatst in Klankschalen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s