Werken met KLANKSCHALEN

Wie de klanken beheerst bezit de sleutel tot macht

Volgens de Ouden en nu zelfs de wetenschap begint de Schepping met de eerste Trilling en bestaat alles uit Trilling. Van Lage tot Hoge frequenties. Van de grofste tot uiterst fijne trillingen, die daarmee de aard aangeven en de eigenschappen bepalen van een stof, mineraal, organisme en ieder voorwerp of iedere existentie. Alles is in voortdurende en eeuwige trilling. En trilling is beweging en overal is dus beweging.

gabriele groep 3 met atributen

Dank zij ons gehoor kunnen wij geluiden horen en onze aard bepaalt of wij ze aangenaam vinden of onaangenaam.
Dat geluid dus ook uit Trilling bestaat kun je min of meer bevatten omdat sommige geluiden zelfs pijn kunnen doen. Aangezien wij uit vaste stof bestaan en ons lichaam zodoende een laag trillingsgetal heeft, kunnen schrille, dus zeer hoge, geluiden met een beduidend hogere frequentie ons letterlijk van pijn doen kronkelen. Wanneer dat schrille geluid nog binnen onze gehoorsgrens ligt, kan ons gehoor deze trilling nog verder leiden naar de hersenen, terwijl wij nog in staat zijn om het geluid min of meer te beschrijven. Wij ervaren die trilling als onaangenaam, zelfs pijnlijk en beseffen dat deze trilling niet in overeenstemming is met onze aard, met onze hersenen. Staan wij bloot aan ultrasone geluiden, dan voelen wij dat ook zonder het te horen.  Het wordt dan moeilijker voor ons om te achterhalen welke trilling ons beroert, ons al dan niet aangenaam is. Het zou te ver doorvoeren om hier te diep op in te gaan, het is voldoende om erover na te denken en te beseffen:

  • dat ons hele ZIJN, de hele Kosmos in trilling is, met vele trillingen in zich;
  • dat trilling het medium is, waarlangs licht en geluid zich voortplanten;
  • dat trillingen ons doordringen en invloed uitoefenen op onze stemming;
  • dat trillingen goed, maar ook schadelijk voor onze gezondheid kunnen zijn. Bv muziek of zwaar verkeer zijn duidelijke voorbeelden in hoeverre trillingen onze
    stemmingen en gezondheid beïnvloeden
  • Dat wij zelf uit trillingen bestaan, ervan doortrokken zijn tot in ieder cel, ieder vezel van ons lichaam,
  • Dat trillingen de aard van ieder voorwerp, iedere existentie bepalen naargelang hun frequentie (trillingsgetal) of samengestelde frequenties.

Al jaren werk ik nu met klankschalen. Therapeutisch of voor pure ontspanning. Maar ook als middel tot pijnbestrijding. De resultaten blijven verbluffend.

Soms geef ik een complete sessie van ruim een uur, dan weer gebruik ik ze als onder-steuning om iemand te laten ontspannen zodat we met het andere werk verder kunnen.

Daarom wil ik de klankschaal wat uitgebreider onder de aandacht brengen door een wat uitgebreidere toelichting.

zie: deel 2

Over resoundeffects

Mijn naam is Gabriele van Doorn, ik woon in Heerlen - Parkstad Z.Limburg. * mijn website is te vinden op: www.klank-kleur.nl/ * en U kunt me vinden op: http://nl.linkedin.com/in/gabrielevandoorn
Dit bericht werd geplaatst in Klankschalen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s