De stilte als ontmoeting…. met jezelf

Het oorspronkelijke verslag is op verzoek van betrokkenen verwijderd en vervangen door de beleving van mijzelf.

Eenzaamheid is uitstekend gezelschap,
mits ze niet te lang blijft en niet te vaak langs komt. Ze schept de enige gelegenheid om je eigen inzichten aan bod te laten komen.

Eenzaamheid is feitelijk een omschrijving van: je afgesneden voelen van de rest van de wereld, een gezelschap, je familie of partner. Maar voor sommigen betekent het ook afgesneden zijn van zichzelf. Pas dan wordt eenzaamheid als benauwend en pijnlijk ervaren.

  • Iemand kan zich eenzaam voelen in gezelschap of op zijn werk.  Toch is dat de gelegenheid om in de rol van toeschouwer te kruipen en te analyseren wat jou afscheidt van de rest, in hoeverre jouw energie geen aansluiting vindt bij de groepsenergie.
  • Eenzaamheid kan een signaal zijn dat je eigen systeem overbelast raakt door alle informatie uit-, alle verwachtingen van- of alle eisen die de omgeving aan je stelt. Een signaal dat je vervreemd raakt van je eigen kern. Jammer dat dit niet als zodanig wordt herkend.
  • Het gevoel ‘om ergens bij te moeten horen’ is heel sterk. Niemand leert goed om met zichzelf om te gaan, om goede vrienden met zichzelf te zijn, gezwijge naar zichzelf te luisteren.  Dus wordt dat zich eenzaam voelen als ‘niet normaal’ ervaren.

Grote geesten en Meesters zoeken echter de eenzaamheid om alle stoorzenders buiten te sluiten en zoeken de stilte om te luisteren naar datgene, wat voor hen wezenlijk is. In die stilte zoeken zij naar de antwoorden in zichzelf, komen zij in contact met hun kern, die de kern van alle dingen is.

Een jong mens dat in aanraking komt met de emotie eenzaamheid heeft vaak nog begeleiding nodig, maar tegen volwassenen zou ik willen zeggen: Ga in die stilte! Wordt toeschouwer van alles wat wellicht niet bij je hoort; wordt Sjamaan of Heks, wordt Meester over jezelf en je leven.

Centrum Ter Mare (www.termare.nl)                          

Dit laatste weekend van juni beleefde ik de tocht naar binnen met een groep vrouwen in het centrum Ter Mare, gelegen in een landelijke omgeving. Een deels verbouwde boerderij met een prettige sfeer en een mooi aangelegde tuin. De eerste miezerige dag aten we binnen maar de
tweede dag was het schitterend weer en hebben we zowel de koffiepauze’s als de uitgebreide lunch in de tuin genoten.  De grote tuin was geweldig. Vogels die je vlakbij hoorde, vlinders die over de struiken fladderden……. Ook werden we uitstekend verzorgd en het eten was lekker, gezond en zeer uitgebreid.

Over resoundeffects

Mijn naam is Gabriele van Doorn, ik woon in Heerlen - Parkstad Z.Limburg. * mijn website is te vinden op: www.klank-kleur.nl/ * en U kunt me vinden op: http://nl.linkedin.com/in/gabrielevandoorn
Dit bericht werd geplaatst in Levensbeschouwingen, Maatschappelijk en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s