1. De KABBALAH en de LEVENSBOOM

Het Sacrale schema is een rangschikking van de onderlinge wisselwerking en verhoudingen tussen de tien Goddelijke kwaliteiten zoals ze gemanifesteerd zijn binnen ieder systeem van het Universum. De kwaliteiten vind je terug in de 10 sefiroth, (meervoud van 1 sefirah). De zijzuilen geven functies weer, de middenzuil geeft de ‘wils’- en bewustzijnsniveaus aan, die de functies nodig hebben om in de wereld werkzaam te zijn. In de rechterzuil vindt men de actieve, dynamische kwaliteiten van het Goddelijke, in de linkerzuil vindt men de passieve, vormgevende eigenschappen.

De middenzuil wordt gevormd door die bepaalde sefiroth, die zorgen voor harmonie en bewustzijn; ze zijn gericht op de betekenis en het begrijpen van de zin der dingen.

Elke schepping is vanuit Kether, via de scheppingsflits, als manifestatie voltooid in de Malkuth. Waarna de manifestatie weer terugkeert in zichzelf en hij compleet en afgerond is als hij vanuit de Malkuth in tegengestelde richting eindigt door terugkeer in de Kether.

De Levensboom is het schema van fasen waarin de Schepping is ontstaan en nog steeds bezig is te ontstaan. Het patroon van de Levensboom is het basisschema van ontstaan en bestaan van elk volledig ding of  levend wezen en van elk proces in het universum.

Bestudering van de Levensboom en de afzonderlijke eigenschappen van de 10 Sefiroth opent de mogelijkheden om het schema van de Levensboom te benutten voor de analyse van situaties, processen, personen, enz.

Vanuit de Bron, de Goddelijke oorsprong emaneert God 10 van Zijn Goddelijke eigenschappen, volgens een bepaald patroon, in de leegte van het negatieve bestaan, in het NIETS. Iedere Sefirah is een Goddelijke eigenschap die in een zeer bepaalde volgorde wordt geëmaneerd.

Over resoundeffects

Mijn naam is Gabriele van Doorn, ik woon in Heerlen - Parkstad Z.Limburg. * mijn website is te vinden op: www.klank-kleur.nl/ * en U kunt me vinden op: http://nl.linkedin.com/in/gabrielevandoorn
Dit bericht werd geplaatst in Kabbalah, Levensbeschouwingen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op 1. De KABBALAH en de LEVENSBOOM

  1. Pingback: Hallo wereld! | Fenix-dolfijn Blog

  2. Pingback: Gezondheid en Welzijn - My Blog | My Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s