0. De klassieke KABBALAH

Kosmogonie, Theosofie, Joodse Mystiek, Metafysica, esoterie, de Levensboom, schema’s, numerologie, een helende, holistische levensfilosofie, systeem…..de Kabbala omvat het allemaal. De sacrale mysteries van de Kabbala waren eens voorbehouden aan de wijzen van iedere generatie die ‘zij die zichzelf kenden’ genoemd werden. In onze tijd wordt het meer en meer als ieders geboorterecht beschouwd om hiermee kennis te maken.

Volgens de Kabbala werd het Universum tot stand gebracht door God, omdat God Zichzelf wilde aanschouwen. Het is de Taak van de Kabbalist zegt de Kabbala, om God hierbij ook verder te helpen: door bewust te leven, dus in de wereld te staan, niet erboven, niet erbuiten. Kabbala gaat over de Kenmerken van het Goddelijke (weergegeven in de levensboom), over de samenhang van de vier niveaus van het bestaan (weergegeven in de Jakobsladder) en over de bestemming van de mens als Mens.

Mijn eerste Tutor onderwees en wijdde mij in volgens de Toledo/Cordovero Traditie, doch op een gegeven moment koos ik ervoor om verder te gaan met de Christelijk-Judaïsche Kabbalah en kwam in aanraking met de zienswijze en ervaringen van Dion Fortune, Mystica en ingewijde van de Hermetische Orde van de ‘Golden Dawn’.
Toch blijven de boeken en de leringen van Z’ev ben Shomin Halevi voor mij nog altijd belangrijk en van toegevoegde waarde. Mede doordat hij veel en systematisch met de Jacobsladder en de Levensboom werkt.

Klassieke Kabbala is nog altijd hoofdzakelijk een mondelinge Traditie, maar de boeken van Z’ev ben Shomin Halevi zijn een ideale kennismaking met het zeer uitgebreide onderwerp, goed voor een levenslange studie….

Het echte, praktische werk gebeurt binnen een Kabbala werkgroep o.l.v. een Tutor, die in rechtstreekse verbinding staat  met  Z’ev ben Shomin Halevi en zo met de Kabbala Society Of via privé-onderricht leraar-leerling, zoals in de Middeleeuwen de gewoonte was.

De Kabbala Society heeft zich binnen de traditie van de Kabbala als doel gesteld manieren te vinden om deze oude Wijsheid op een praktische en toch sacrale en respectvolle manier toe te passen in het hier en nu. Daardoor kom je binnen de Kabbala Society kabbalisten tegen die werken met combinaties als : Kabbala en homeopathie, Kabbala en de opvang
van (drugs)verslaafden, Kabbala en Vrijmetselarij, Kabbala en nieuw management,
Kabbala en soefisme, enz..

Zelf wil ik hier verder ingaan op:

  • De Kabbalah en de Levensboom
  • De betekenis van iedere Sefirah
  • Belangrijkheid van de Kabbalah
  • Begrip Levensboom vergt Complementair denken
  • De Jacobsladder
  • Toepassingen van de Levensboom
  • Kabbalah en geld
  • Kabbala en feminisme

Over resoundeffects

Mijn naam is Gabriele van Doorn, ik woon in Heerlen - Parkstad Z.Limburg. * mijn website is te vinden op: www.klank-kleur.nl/ * en U kunt me vinden op: http://nl.linkedin.com/in/gabrielevandoorn
Dit bericht werd geplaatst in Kabbalah, Levensbeschouwingen en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s