2. De tien SEFIROTH van de Levensboom

DE BETEKENIS VAN DE SEFIROTH

 Stelt U zich voor, dat zich in het centrum van het Universum een absoluut volmaakt Wezen bevindt dat door Zijn Totaliteit, Zijn compleetheid en Volmaaktheid in absolute rust is en daardoor ook statisch. Na een eeuwigheid zoekt dit Wezen naar beweging, het wil ervaring opdoen en vanuit Zijn absolute Weten doet Hij dat door Zijn Totaliteit te verstoren. Het Wezen begint met deeltjes van zichzelf te emaneren en over het Universum te verspreiden. Die deeltjes zijn een deel van Hem en in feite ligt het Universum nu bevolkt met kleine stukjes naar zijn beeld en gelijkenis. Die kleine deeltjes zijn dus op zichzelf allemaal kleine volmaaktheden, behept met het Al-weten, maar ook bekend met Zijn wens om ervaring op te doen.

Deze kleine deeltjes, die geëmaneerd zijn beginnen eveneens deeltjes af te stoten, doch nu gaan ze een stapje verder. Ze rukken een eenheid uit elkaar in twee delen, die elkaars tegengestelden zijn: negatief en positief, die elkaars supplementen zijn, welke door aantrekken en afstoten in beweging komen. Dit proces wordt enige (duizenden) malen herhaald. En zo krijg je variaties in tegengesteldheid, in potentieel, in trillingssnelheid en er ontstaat een diversiteit aan onderlinge, tijdelijke verbanden.

Zonder kennis van de Kabbalah is het niet mogelijk de oude mythen en sagen van de Oude Volkeren te begrijpen of toegang te krijgen tot de enorme kennis, die zij reeds bezaten.

 

Over resoundeffects

Mijn naam is Gabriele van Doorn, ik woon in Heerlen - Parkstad Z.Limburg. * mijn website is te vinden op: www.klank-kleur.nl/ * en U kunt me vinden op: http://nl.linkedin.com/in/gabrielevandoorn
Dit bericht werd geplaatst in Kabbalah, Levensbeschouwingen en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s