6. Werken met de JACOBSLADDER

Slechts weinigen, veelal ingewijden, weten van het bestaan van een Westerse Traditie. De studie wordt bemoeilijkt door dwaalsporen en drempels, waarmee zowel ingewijden in de oudheid als meer moderne zich omringd hebben. Waardoor de wetenschap tot de conclusie is gekomen dat de weinige fragmenten van de literatuur, die meer toegankelijk zijn, middeleeuwse vervalsingen zijn. Echter de wetenschap zou zeer verbaasd zijn te vernemen, dat de kennis achter deze fragmenten, aangevuld met manuscripten die altijd in veilige handen van ingewijden blijven, doorgegeven wordt middels mondelinge traditie of overleveringen. Dat dit alles tot op heden in inwijdingsscholen allemaal veilig bewaard is gebleven en daar gebruikt wordt als basis voor het praktische werk.

Maar los daarvan kan het exoterische deel al heel bruikbaar zijn voor niet ingewijden, vooral het werken met schema’s van en binnen de Levensboom.

Te beginnen met de menselijke levensboom:

Bij de vrouw komt de plaatsing van de sefiroth overeen met de kosmische levensboom, terwijl die van de man gespiegeld is t.o.v. de Kosmische levensboom.

Bij de man ziet de levensboom er als volgt uit:

1.     KETHER bevindt zich op de kruin

2.     CHOCKMAH bij de rechter hersenhelft

3.     BINAH bij de linker hersenhelft

Da’at bij de keel (achterliggende wijsheid )

4.     CHESED bij de rechterschouder

5.     GEBURRAH bij de linkerschouder

6.     TIFERETH bij de hartstreek

7.     NETZACH bij de rechterheup

8.     HOD bij de linkerheup

9.     YESOD bij de geslachtsorganen

10.    MALKUTH tussen de voeten, iets beneden de enkels

Bij de vrouw zijn de sefiroth gespiegeld t,o,v, de man. Behalve dan die van de Middenzuil, ook wel ‘het Pad van de Slang’ genoemd. Want op zijn weg terug naar God -van de Malkuth naar de Kether- moet de mens diverse keren ‘vervellen’, het oude achterlaten en kwijt worden, zodat hij ruimte in zichzelf creëert om te helen en met gelouterde inzichten kan terugkeren in zijn Goddelijke oorsprong. De gelouterde inzichten kan hij/zij ervaren in diverse stadia via de Yesod, de Tifereth om thuis te komen in de Da’at en tot slot in de Kether.

Bij de Jacobsladder, hiernavolgend, is de informatie over de 4 scheppingsniveaus nader
uitgewerkt en krijgt de lezer te zien hoe in vier stadia de verdichting tot de grofstoffelijke materie in de ASSIJAH –ons leefgebied- tot stand komt.

Over resoundeffects

Mijn naam is Gabriele van Doorn, ik woon in Heerlen - Parkstad Z.Limburg. * mijn website is te vinden op: www.klank-kleur.nl/ * en U kunt me vinden op: http://nl.linkedin.com/in/gabrielevandoorn
Dit bericht werd geplaatst in Kabbalah, Levensbeschouwingen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s