7. Toepassingen van de levensboom

Levensboom schema’s

Ofschoon de kern van ons systeem in Traditie ligt, is dit geen reden om vanwege traditie bekrompen te zijn. Een techniek die werkelijk gebruikt wordt is een groeiend iets, dat verrijkt wordt door de ervaring van een ieder die ermee werkt. Waardoor die techniek een deel van de algemene erfenis wordt.

 Wij leven in een westerse wereld met een ras-dharma dat inhoudt: de overwinning op de ‘dichte materie’. Daarvoor zijn we uitgerust met een daartoe bestemd fysiek lichaam en zenuwstelsel. De normale westerling heeft geen verlangen ‘het leven te ontvluchten’. Zijn drijfveer is het te overwinnen en tot orde en harmonie te herleiden. Wie in deze groepsziel incarneert heeft ervoor gekozen om de evolutie via materialisme te ondergaan. Om hierin een evenwicht te vinden tussen lichaam en ziel. Hier helpen geen oosterse technieken of levensstijl. Dat is weer een ander hoofdstuk in het totale boek der evolutie.

Dat velen het wel geprobeerd hebben is uit onvrede met het aanbod wat betreft de geestelijke kant. Hier heeft de Christelijke Religie het mes in het varken laten steken. Er bestond geen ander aanbod dan die van de devotie. Maar strikt genomen had het aanbod moeten worden uitgebreid met die van kennis of militaire mystiek, zoals men in de Yoga kent.

Dion Fortune was één van de belangrijkste  vrouwelijke esoterici en mystica uit de eerste helft van de 20ste eeuw. Zij was de oprichtster van de ‘Society of the Inner Light’ en werd in 1919 ingewijd in de Hermetische Orde van ‘the Golden Dawn’, één van de belangrijkste magische genootschappen aller tijden.

Zij zegt o.m. het volgende over de Christelijke-Judaïsche Kabbala:

Men zal zich afvragen hoe het komt dat de westerse volkeren voor hun mystieke traditie uit de oude culturen, waarvan de Hebreeuwse er één is, moesten gaan. Het antwoord op deze vraag zullen zij die bekend zijn met de esoterische theorie betreffende rassen en sub-rassen moeiteloos begrijpen. Alles moet een bron hebben. Ook een cultuur ontspringt niet uit het niets. De zaaddragers van iedere nieuwe cultuurfase moeten noodzakelijk in de
voorgaande cultuur opgroeien. Als men bedenkt dat Jezus en Paulus beide Joden waren, zal niemand kunnen ontkennen dat het Judaïsme de baarmoeder was van de Europese geestelijke cultuur. Geen ander ras dan het Joodse kon mogelijkerwijs gediend hebben als de stam waarop de nieuwe loot geënt werd, omdat geen ander ras monotheïstisch was. Pantheïsme en Polytheïsme hadden hun tijd gehad en een meer geestelijke cultuur moest wel komen. De Christelijke rassen zijn hun godsdienst aan de Joodse cultuur verschuldigd, evenzeer als de negen Boeddhistische rassen van het Oosten de hunne aan de Hindische cultuur danken.

Het mysticisme van Israël verschaft de grondslag voor het moderne westerse occultisme. Het vormt de theoretische basis waarop alle ceremonieel is ontwikkeld. Het fameuze hoofdsymbool, de Boom des Levens, is het beste meditatiesymbool dat wij bezitten omdat het zo allesomvattend is.”

Over resoundeffects

Mijn naam is Gabriele van Doorn, ik woon in Heerlen - Parkstad Z.Limburg. * mijn website is te vinden op: www.klank-kleur.nl/ * en U kunt me vinden op: http://nl.linkedin.com/in/gabrielevandoorn
Dit bericht werd geplaatst in Kabbalah, Levensbeschouwingen en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op 7. Toepassingen van de levensboom

  1. boac zegt:

    Heerlijk, dank je

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s