11. KABBALAH EN GELD (Conclusie)

Wie ben ik eigenlijk?

Het antwoord hierop komt uit de broekzak (mijn verhouding tot geld) en mijn inzichten uit de TZEDAKA!

Tzedaka betekent : toepassen van gerechtigheid; het zich bewust worden van de waarde, die iets of iemand voor mij heeft. Tzedaka is zelfs ecologisch meetbaar.

Onze rationalisaties, het beeld dat we van onszelf hebben,
de indruk die we graag naar anderen toe projecteren, dat allemaal wordt bepaald en op de proef gesteld door onze verhouding tot geld. Zo blijkt ook vanzelf waar we zijn en hoeveel we kunnen waarnemen.

Willen we rijk zijn of accepteren we dat we op de armoedegrens worden gedrongen?

Rijk zijn is een kunst die de eenvoud vereist, dat nooit vergeten wordt waarom we oorspronkelijk rijk wilden zijn. Rijk zijn is bedoeld om ‘niet-rijk zijn’ in bedwang te houden. Accepteren we een minimum of minder dat nodig is voor ons levensonderhoud, dan gedragen we ons als een nul en werken we eveneens mee aan het vernietigen van de markt. Als we geen positie innemen zorgen we voor emoties en toestanden die nog veel schadelijker zijn. In feite zijn er twee echt kwalijke standpunten:

  • De ene, die ons motiveert om ons gedrag te verontschuldigen (zoals de dwaas)
  • De ander die ons aanzet om weg te lopen uit situaties (zoals de nul).

De rechtvaardige mens zal zich gerust voelen en anders dan
een dwaas of een nul. De gewetensrust berust op een stevige realiteit en is gebaseerd op inzicht en niet op berekening.

Toch vormen ook de kwaadwillenden en bedriegers een
belangrijk element omdat zij zorgen voor de mogelijkheid dat de markt stabiel blijft en gecorrigeerd kan worden. Zij verschaffen ons inzicht en het basismateriaal waarmee we onze kennis kunnen vergroten.

We kunnen rechtvaardigheid niet in kaart brengen of toepassen,wanneer we niets weten van het tegenovergestelde.

De kunst van het in eigendom hebben of iets bezitten.

De beste manier om de markt te dienen is een diep inzicht in het begrip ‘in eigendom hebben’.  De kosmische markt kent een voortdurende stroom van rechten en tijdelijke eigendommen waardoor het leven zo aangenaam  mogelijk wordt gemaakt.

Bezittingen zijn niets anders dan het materieel resultaat van onze onzekerheid en zij staan voor de meest aanwijsbare vorm van controle die we als mens kunnen uitoefenen. Zelfs ons lichaam staat niet los van de zucht naar controle.

Het inzicht om op
het juiste moment afstand te doen van eigendom –geen moment te vroeg of te
laat- is een absoluut Heilige Kunst.

Begrip en inzicht in de gehele samenhang van onze broekzak (onze relatie tot geld) zijn onmisbare kwaliteiten voor mensen die direct te maken hebben met de stroom van levensonderhoud, de voorbijgaande aard van eigendomsrecht en de eigenaardigheden van het lot en van succes.

OP DE DEUR NAAR SUCCES STAAT ZOWEL

INGANG ALS UITGANG

De wereld van het levensonderhoud, net als het leven zelf, wordt voortdurend heen en weer getrokken tussen twee tegengestelden of twee uitersten van wat dan ook.

Rijkdom is niet het resultaat van voortdurende groei, maar eerder van weloverwogen afzien van winsten, die minder waard zijn dan het totaal dat te winnen valt. Alles komt voort uit deze onevenwichtigheid.

Levensonderhoud is mogelijk dank zij deze onevenwichtigheid daarom is zij het gevolg van de markt en niet van werk*.

* Toelichting: wanneer je boek schrijft, hiervoor onderzoek doet en wegstreept wat overbodig is, kun je maanden niet eten of andere noodzakelijke inkopen doen van je werk . Pas wanneer je boek gepubliceerd is, dus op de markt komt, kun je van de opbrengst pas voorzien in je levensonderhoud.

Daarom dienen wij de markt te bewaken en er niet voor terugdeinzen om de markt te corrigeren en onrecht aan de kaak te stellen. Wij dienen ons ver te houden van de zwijgende massa, die zich naar de slachtbank laat leiden als gevolg van het feit, dat ze hun stem niet durven te verheffen. Ze worden een nul en degraderen de markt tot nul.

 

Over resoundeffects

Mijn naam is Gabriele van Doorn, ik woon in Heerlen - Parkstad Z.Limburg. * mijn website is te vinden op: www.klank-kleur.nl/ * en U kunt me vinden op: http://nl.linkedin.com/in/gabrielevandoorn
Dit bericht werd geplaatst in Kabbalah, Levensbeschouwingen en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s