KABBALAH EN FEMINISME

Mijn grootmoeder zei het al: “Stel me aan een zwangere man voor en ik zal de gelijkheid van mannen en vrouwen nog eens overwegen”.

“Mijn vrouw begrijpt me niet” of “Mijn man heeft totaal geen begrip voor mijn gevoelens” wordt wel vaker als verwijt geroepen. En toch klopt het absoluut, is het zelfs heel natuurlijk, is het volkomen normaal en niks om je zorgen over te maken, hoogstens over de manier hoe we er heden ten dage mee omgaan. Het grote inlevings-vermogen viert immers hoogtij, waarschijnlijk als reactie op een paar duizend jaar vrouwenonderdrukking in onze cultuur.

Terecht hebben vrouwen daar stelling tegen genomen. Vrouwen hebben ook hun kwaliteiten net zoals mannen en ze zijn in generlei opzicht inferieur aan mannen. ‘God schiep de vrouw uit Adam’s zijde zodat ze naast hem zou staan’. Niet aan zijn voeten en niet boven zijn hoofd.

*   In de Bijbel zelfs kun je lezen: “Eert de vrouwen, want ze zijn het zout der aarde en het
bloedkoraal in de zee”.
Notabene uitgesproken door de apostel, die door de kerk als vrouwenhater is neergezet.

 Mensen zijn ‘georganiseerd’ als veelvoudig kanaal van Yang- en Yin- energieën. Man en vrouw blijken elkaars tegengestelde en tegenpolen te zijn in energetisch opzicht. Dit heeft verstrekkende gevolgen voor het functioneren van elk van hen. Dit blijkt ook in de grote, wezenlijke verschillen in het gedrag van mannen en vrouwen. Daarom
zijn man en vrouw elkaars complementen en dat sluit gelijkheid uit!

        *
*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Het kan niet anders of dit moet tot uiting komen in het deelnemen aan diverse
organisaties binnen onze samenleving. Alle progressieve emancipatieprocessen ten spijt: men zal hiermee rekening moeten houden in het belang van een harmonische samenleving. Emancipatie heeft dus zijn grenzen en kan zich slechts uitstrekken tot vrijmaking van de vrouw m.b.t. keuzevrijheid, arbeid en plaats in de samenleving, in overeenstemming met haar aard.

Er zijn dus specifieke taken en plaatsen voor mannen en vrouwen op het Kosmische
spelbord. Maar eeuwenlange onderdrukking van vrouwen laat zich niet zomaar
corrigeren. Mannen gingen binnen een patriarchale cultuur in de fout en uit pure expansiedrift van herwonnen vrijheid sloeg het feminisme op sommige terreinen de plank mis. Men was immers de oorspronkelijke kennis en ‘spelregels’ kwijt.

Vrouwen braken in op de mannelijke gevestigde orde omdat de absolute gelijkstelling
ineens prominent op de voorgrond kwam. Maar zo functioneert het niet. Behalve dat het ook gezondheidsproblemen kan veroorzaken, zowel op geestelijk als fysiek niveau.

Vrouwen zullen vanuit intuïtie en kennis weer hun plaats moeten zoeken en liever nieuwe
zaken opstarten dan zich binnen te wrikken in de vestingen van de traditionele mannen-bolwerken. Terwijl mannen eveneens zich zullen moeten beraden welk terrein ze vrijgeven en wat er nog functioneel is aan hun tradities. Van daaruit en van uit een complementair denken zullen mannen en vrouwen aan een gezonde en evenwichtige samenleving moeten werken.

Over resoundeffects

Mijn naam is Gabriele van Doorn, ik woon in Heerlen - Parkstad Z.Limburg. * mijn website is te vinden op: www.klank-kleur.nl/ * en U kunt me vinden op: http://nl.linkedin.com/in/gabrielevandoorn
Dit bericht werd geplaatst in Kabbalah, Levensbeschouwingen en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s