Wat kan je met TAROT??

De Tarot is al heel oud en stamt uit het oude Egypte waar het was bedoeld als leerproces voor jonge priesters en in het algemeen als ‘ De Weg naar het Zelf.’ Door deze symboliek kon de novice leren welke facetten van het levensproces op ieder individu van toepassing zijn en hoe iemand zo niet alleen zijn intuïtie leert ontwikkelen, maar ook wordt
aangezet de ‘wereld in hem zelf’ ofwel de micro-kosmos te onderzoeken. Een
toekomstig priester leerde, dat hij het universum, de macro-kosmos, pas kon leren
doorgronden, indien hij vertrouwd was met de aspecten van de micro-kosmos. Een
wijsheid die tot op vandaag de dag actueel is.

 De dood heeft b.v. veel meer facetten dan die ene, beladen,
betekenis. In de kaartlegging betekent de dood: transformatie. Een oude situatie, een oude emotie sterft af omdat er een nieuwe voor in de plaats komt. Dat betekent feitelijk groei omdat iedere transformatie een groei is, een beweging in voorwaartse richting.

De dood is de grote verandering en feitelijk zijn er vele
vormen van dood: een afscheid, een afsluiting van een bepaalde periode in je leven, een verhuizing of een scheiding en al deze zaken zijn een kleine dood, omdat er een ‘rouwproces’ mee gepaard gaat. Het zijn allemaal procesjes, die ons moeten leren omgaan met de dood, de transformatie of wel de eeuwige kosmische beweging van vooruitgang, want in de kosmos bestaat geen stilstand. Alles is en moet voortdurend in beweging blijven.

De ‘dood’ zegt ook: deze situatie had geen bestaansrecht meer, omdat het potentieel, de groei die in beginsel aanwezig was, bereikt is. Want het einde is de volmaaktheid en de volmaaktheid is het einde.

Met het Rad van Fortuin hebben wij ook allemaal te maken omdat deze kaart verwijst naar de cycli in ons leven. Een rad draait rond; wat boven is gaat onherroepelijk met de beweging mee naar beneden en vanuit het laagste punt, soms de meest wanhopige situatie draait het rad zijn weg omhoog!  Op persoonlijk vlak geeft de kaart weer hoe zeer we allemaal aan verandering onderworpen zijn, terwijl hij in ruimer perspectief  voor de steeds voortgaande ervaringen van de mensheid of een gemeenschap als zodanig staat.

Alleen al over deze kaarten kun je lang mediteren en daardoor  werken aan je eigen
bewustwordingsproces. En dat maakt de Tarot tot een belangrijke bron, die een
schat aan informatie kan bevatten. Zo ook de legging ervan. Tenminste in handen
van iemand die er deskundig en gewetensvol mee omgaat.

Helaas gaat dit niet altijd op en bestaat er op dit gebied veel beunhazerij die het ‘kaartleggen’ in diskrediet heeft gebracht. Ook de z.g. vele boeken erover, die als ‘kookboeken’ worden gehanteerd om er leggingen mee te verklaren en mensen het gevoel geven, dat ze ‘wel effetjes kunnen leren kaartleggen’. Maar zo werkt dat niet.

De Tarot is een leerboek des levens, dat je je leven lang kunt blijven bestuderen, terwijl je zelfs nooit tot het ‘leggen van kaarten voor anderen’ hoeft te komen.

Over resoundeffects

Mijn naam is Gabriele van Doorn, ik woon in Heerlen - Parkstad Z.Limburg. * mijn website is te vinden op: www.klank-kleur.nl/ * en U kunt me vinden op: http://nl.linkedin.com/in/gabrielevandoorn
Dit bericht werd geplaatst in Levensbeschouwingen en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s