DE BEERPUT VAN DE GENETISCHE MANIPULATIE!

Maar U kunt helpen deze planeet bedreigende situatie van de GM Genocide te keren.

Monsanto is meedogenloos geweest in zijn drive om India te gebruiken als testcase voor genetisch gemodificeerde gewassen en het geeft ons een zeer scherp beeld wat er in aantocht kan zijn voor de rest van de kleine boeren wereldwijd wanneer genetisch gemodificeerde zadenconglomeraten hun gang mogen blijven gaan. Dit is de reden waarom het zo belangrijk is dat je stemt met je portemonnee en dat je op je hoede bent geen genetisch gemodificeerd voedsel te kopen.

Er zijn inmiddels duizenden Indiase boeren aan de klauwen van Monsanto ontkomen, dankzij de inspanningen van Organic India dat hen geleerd heeft hoe organisch gewassen te verbouwen. Organic India heeft ook een aantal ziekenhuizen en klinieken gebouwd om deze boeren te helpen, hetgeen enorm heeft bijgedragen aan het herstellen van hun zelfrespect.

Je vindt misschien ook deze Non-GMO Shopping Guide handig, gemaakt door het Institute for Responsible Technology. Deel hem met je vrienden en familie en stuur hem uit naar je sociale netwerken. Je kunt ook een gratis iPhone app downloaden, beschikbaar in de iTunes store. Je kunt hem vinden door te zoeken naar “ShopNoGMO” in de applicaties.

Belangrijke actie: Steun Californië´s Stembus intiatief om GMO´s te labelen!

In 2007 beloofde de toenmalige presidentskandidaat Obama om GM labeling “onmiddellijk” te verplichten wanneer hij verkozen zou zijn.  Kijk op http://youtu.be/zqaaB6NE1TI        Tot nu toe is hier nog niets van terechtgekomen.

Gelukkig hebben 24 Amerikaanse staten (als onderdeel van hun staatsbestuur) zoiets dat het Initiative Process heet, waarmee burgers elke wet die zij willen invoeren naar de stembus kunnen brengen, zolang hier genoeg steun voor is. Californië is met zo´n dergelijk steminitiatief bezig geweest om verplichte labeling te krijgen voor genetisch ontwikkeld voedsel dat in die staat verkocht wordt. De voorgestelde wet zal in 2012 naar de stembus gaan.  Michigan en Washington zijn soortgelijke campagnes aan het opstarten.

Aangezien Californië de op 8 na grootste economie ter wereld is, zou het Californië initiatief wanneer het het zou halen een enorme stap voorwaarts zijn en zou het ingrediënten en labeling op nationaal niveau beïnvloeden. Een coalitie van consumenten, publieke gezondheid- en milieuorganisaties, voedselbedrijven en individuen heeft de California Right to Know Genetically Engineered Food Act ingediend bij de State Attorney General. Nu hebben zij 800.000 handtekeningen nodig om het initiatief dit jaar in stemming te krijgen.

Een belangrijke mogelijkheid en positief bewijs dat GMO labeling de voedselindustrie ZAL veranderen!!

WANT WELK DRAMA HEEFT ZICH INMIDDELS VOLTROKKEN?

De introductie van genetisch geproduceerde zaden en het onder druk zetten van Indiase boeren deze te gebruiken, heeft geleid tot de grootste golf van geregistreerde zelfmoorden in de geschiedenis van de mensheid.

Het is wel “de grootste golf van geregistreerde zelfmoorden in de geschiedenis van de mensheid genoemd.” Indiase boeren zijn van hun levensonderhoud beroofd, met als resultaat dat zij zichzelf uit wanhoop van het leven beroven. Er wordt geschat dat over de laatste 16 jaar meer dan een kwart miljoen Indiase boeren zelfmoord heeft gepleegd. Wie is er verantwoordelijk voor deze tragedie?

De meest voor de hand liggende boosdoeners zijn wereldwijde corporaties zoals Monsanto, Cargill and Syngenta en de genetisch geproduceerde zaden die zij boeren wereldwijd hebben opgedrongen.

In feite, genetisch gemanipuleerde zaden zijn zo fundamenteel voor het probleem dat het zelfs de benaming “GM Genocide.”ii heeft gekregen.

India is een agrarisch land, bevolkt door 1.1 miljard mensen, waarvan ongeveer 60% direct of indirect afhankelijk is van landbouw. Tweederde van de boeren zelfmoorden komt voor in vijf Indiase staten/streken, die bekend zijn geworden als de “Zelfmoord Gordel” van India: Maharastra, Karnataka, Andhra Pradesh, Madhya Pradesh en Chattisgarh.

Deze gebieden vertegenwoordigen zones met zeer gediversifieerde vercommercialiseerde landbouw waar handelsteelt domineert- vooral Bt katoen, geproduceerd uit Monsanto´s genetisch gemodificeerd katoenzaad. Dus, wat is het aan genetisch gereproduceerd zaad dat zo schadelijk is voor Indiase boeren?

GENETISCH ONTWIKKELDE ZADEN VEROORZAKEN WERELDWIJDE RAMPSPOED!

Er zijn een aantal primaire factoren die direct gerelateerd zijn aan het gebruik van genetisch ontwikkelde zaden die zwaar bijdragen aan deze ernstige situatie:

 1. Vergeleken met traditionele zaden zijn genetisch ontwikkelde zaden erg duur en moeten zij elk plantseizoen opnieuw gekocht worden
 2. Genetisch ontwikkelde gewassen hebben veel meer water nodig om te groeien, hebben veel meer behoefte aan bemesting en pesticiden, ondanks Monsanto´s claims van het tegendeel en ondanks hun kosten voor de boeren, zorgen zij NIET voor hogere opbrengsten.

Terwijl bedrijven zoals Monsanto veel bloed aan hun handen hebben, maken aanvullende sociale, economische en milieufactoren zaken voor deze kleine boerderijen nog erger:

 • De “Groene Revolutie” uit de jaren 1960 en 1970 heeft geld weggesluisd van de boerenklasse naar de middenklasse
 • Stijgende prijzen voor zaden, bemesting, pesticiden en andere landbouwbenodigdheden, samen met dalende landbouwopbrengsten, dwingen boeren om leningen met hoge rentes af te sluiten bij opportunistische geldschieters
 • Een trend van polycultuur (meerdere gewassen) naar monocultuur boeren (voornamelijk katoen) heeft de grond uitgeput en geleid tot gewasbesmetting door opportunistische plagen
 • Gelimiteerde watervoorraden, periodieke droogtes, verminderde moesson regenval en slechte toegang tot irrigatie
 • Oneerlijke, roofzuchtige verkopers; gebrek aan overheidssteun en enorm inadequate hulpprogramma´s van de overheid

DE GROENE REVOLUTIE WAS NIET GOED VOOR KLEINE INDIASE BOEREN!

De introductie van hybride zaden markeerden het begin van de huidige issues waardoor Indiase boeren vandaag de dag geplaagd worden. Vóór de jaren 1960 en 1970 verbouwden Indiase boeren diverse voedselgewassen, maar dat veranderde allemaal met de Groene Revolutie, toen moderne machines, chemische pesticiden en mestsoorten en hybride zaden werden geïntroduceerd vanuit het Westen. De meeste boeren in India planten nu handelsgewassen voor de export, meer dan rijst, groenten, gierst en andere voedselsoorten voor lokale consumptie.

Genetisch manipuleren brengt gigantische gevaren met zich mee

Genetisch knutselen met de menselijke voedselvoorraad… wat kan er in hemelsnaam mis gaan? Genoeg, zoals het zich laat aanzien. Er is een heel scala aan potentiële gevaren van genetisch ontwikkeld voedsel, waaronder:

 • Besmetting van organische gewasvariëteiten
 • Ontwikkeling van herbicidenresistente superonkruidsoorten
 • Orgaanverstoringen, kanker en meer gevallen van miskramen en onvruchtbaarheid bij dieren die met genetisch ontwikkeld voer zijn grootgebracht
 • Lucht- en watermonsters besmet met glyphosate en waterwegen in landbouwgebieden besmet met een genetisch ontwikkelde insectendodende proteïne
 • Een gloednieuw organisme dat specifiek gerelateerd is aan genetisch ontwikkelde gewassen, wat verantwoordelijk wordt gehouden voor ziekten en plotselinge sterfte onder zowel planten als zoogdieren.

De potentiële risico´s van risico’s van genetisch ontwikkelde gewassen zijn zo enorm groot dat er een heel deel van Mercola.com is gewijd aan dit onderwerp.

Als U meer wilt weten, kan ik de volgende films en lezingen sterk aanbevelen:

Ingekort in een bewerking van Gabriele van Doorn: het artikel van Dr. Joseph Mercola en Marieke van Dijk, gepubliceerd in: Earth Matters

Over resoundeffects

Mijn naam is Gabriele van Doorn, ik woon in Heerlen - Parkstad Z.Limburg. * mijn website is te vinden op: www.klank-kleur.nl/ * en U kunt me vinden op: http://nl.linkedin.com/in/gabrielevandoorn
Dit bericht werd geplaatst in Maatschappelijk, Politiek en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s