EDGAR CAYCE.

Edgar Cayce was iemand die gedurende zijn hele leven (maart 1877 tot medio 1945) meer bijna-dood-ervaringen onderging dan anderen, voor zover is vastgesteld. Bovendien ervoer Cayce dat hij onder hypnose kon uittreden en zodoende astraal (buiten fysiek, lichamelijk) kon reizen.

Cayce onderging gedurende zijn leven meer dan 14.000 buiten-lichamelijke reizen oftewel  uittredingen, maar de informatie die hij op deze wijze verzamelde verbijsterden mensen van over de hele wereld. In 1910, publiceerde  the New York Times twee pagina’s met koppen en foto’s waarin hij werd beschreven als ’werelds meest mysterieuze persoon’. Een bekend nationaal tijdschrift schreef een artikel met de titel: ‘de wonderman van Virginia Beach’ en werd Cayce bedolven onder tenminste 25.000 aanvragen voor medische hulp. President Woodrow Wilson zocht eveneens hulp bij hem voor genezing en zelfs adviezen gedurende zijn ambtsperiode als president.

Het is duidelijk dat mensen zoals Edgar  Cayce met zulke gaven slechts zelden voorkomen en hij wordt dan ook terecht vergeleken met Nostradamus en Hildegard von Bingen. Visionairs die hun gaven ten dienste van de mensen stelden. Die hun aandacht en kunnen in eerste instantie richten op het genezen van mensen zonder er zelf beter van te (willen) worden. Want ook Edgar Cayce vroeg nimmer geld voor zijn diensten maar werkte als fotograaf en bij de familie Cayce was het geen vetpot.

Hij werd geboren in Hopkinsville – Kentucky in een christelijke boerenfamilie, die elke week trouw ter kerke ging. Toentertijd was hij al een kind ‘dat je geen enkel ouderpaar toewenst’, maar hij werd wel door zijn omgeving beschermd en met liefde en begrip omringt. Vooral toen hij al jong zijn stem verloor.

Hij had duidelijk problemen met zijn keel, waarvan de oorzaak onbekend was. Rond zijn 18e viel hij voor de eerste keer spontaan in een hypnotische slaap en beschreef in die toestand exact wat hij aan zijn keel mankeerde en hoe en met welke behandeling hij hiervan genezen kon worden. Toen hij wakker werd kon hij zich niets meer van zijn ‘droom’ herinneren, maar gelukkig wist zijn omgeving te vertellen hoe, wie, wat en waar. En inderdaad genas Edgar Cayce van zijn chronische keelpijn.

Zo werd ook ontdekt dat hij ‘Röntgen’ – ogen had. Dat hij in zijn slaap en bij het diagnosticeren van een zieke als het ware van binnenuit de ziekte, de plaats en de oorzaak kon ‘zien’ en daarna beschreef hoe de kwaal bestreden kon worden. En zoals altijd wist hij na het ‘wakker worden’ niet meer te herinneren. Het is aan zijn stenografe Gladys te danken dat bijna al zijn readings bewaard zijn gebleven. Alhoewel deze Gladys in het begin zeer sceptische tegenover het fenomeen stond, deed ze haar werk zoals van een stenografe verwacht werd en werkte ze ook deze verslagen nauwkeurig uit.

In 1954 werd door de University of Chicago een medisch onderlegde studie van zijn leven en zijn werk als leidraad geaccepteerd en wordt hij door JAMA, een prestigieus medisch tijdschrift, beschouwd als de grondlegger van de holistische medische studie. Voor de medische stand was Cayce een wonder vanwege zijn vaardigheden om een ziekte te diagnosticeren en tegelijkertijd de behandeling te geven voor zieke mensen, die vaak al ten dode waren opgeschreven, maar ook voor zieke mensen die mijlen ver van hem verwijderd waren. Zonder enige medische vooropleiding en door middel van zijn astrale reizen. Bekijk ook: http://youtu.be/Ztb2QZCkUrE   Edgar Cayce openbaringen en voorspellingen!

Wat men ook van Cayce kon leren was het gegeven dat de menselijke geest door de tijd kan reizen. Zowel terug naar het verleden als naar de toekomst.

In een periode van eenentwintig jaar gaf Cayce ca dertigduizend readings waarin hij maar liefst meer dan zevenhonderd keer over Atlantis sprak. Volgens zijn zoons heeft hij Plato’s verslag over Atlantis nooit gelezen, noch andere boeken over dit land.

Toch zijn deze readings gedetailleerd nauwkeurig en op geen enkel punt met elkaar in tegenspraak, noch met andere verslagen of informatie. De kennis van Edgar Cayce over Atlantis wordt geloofwaardiger als we rekening houden met de in zijn readings vermelde feiten die in zijn tijd nog helemaal niet bekend waren, feiten waarvan de juistheid later duidelijk is aangetoond. Zo zijn de in 1947 gevonden Dode-Zeerollen aangetroffen op de plaats die Cayce vermeldde.

Een van de meest overtuigende bevestigingen van de door Cayce gegeven geologische informatie betreft zijn beschrijving van de Sahara en een andere loop van de Nijl in de zeer vroege prehistorie. In 1925 beschreef Cayce dat de Sahara tieneneenhalf miljoen jaar geleden vruchtbare grond was geweest omdat in die tijd de Nijl uitmondde in de Atlantische Oceaan. Radarfotografie vanuit het Amerikaanse ruimteveer heeft dit ondubbelzinnig bevestigd. De onderzoekers troffen ook sporen aan van kampplaatsen aan de bovenloop van de Nijl die dateerden uit een periode van 250.000 jaar geleden – precies waar volgens Cayce in die tijd mensen hadden geleefd.

Zie ook : http://youtu.be/_tPG8fF9b3k   Decoding the past!

Over resoundeffects

Mijn naam is Gabriele van Doorn, ik woon in Heerlen - Parkstad Z.Limburg. * mijn website is te vinden op: www.klank-kleur.nl/ * en U kunt me vinden op: http://nl.linkedin.com/in/gabrielevandoorn
Dit bericht werd geplaatst in Maatschappelijk, Mysteries en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op EDGAR CAYCE.

  1. Bailey zegt:

    you have a fantastic weblog acceptably here! would you prefer to make a little invitation posts on my blog?

  2. Andrea zegt:

    As I web site possessor I believe the content matter here is rattling fantastic , appreciate it for your efforts. You should keep it up forever! Good Luck.

  3. London zegt:

    Could you message me with some tips on how you made your blog look this good , I would be appreciative!

  4. Hello Web Admin, I noticed that your On-Page SEO is is missing a few factors, for one you do not use all three H tags in your post, also I notice that you are not using bold or italics properly in your SEO optimization. On-Page SEO means more now than ever since the new Google update: Panda. No longer are backlinks and simply pinging or sending out a RSS feed the key to getting Google PageRank or Alexa Rankings, You now NEED On-Page SEO. So what is good On-Page SEO?First your keyword must appear in the title.Then it must appear in the URL.You have to optimize your keyword and make sure that it has a nice keyword density of 3-5% in your article with relevant LSI (Latent Semantic Indexing). Then you should spread all H1,H2,H3 tags in your article.Your Keyword should appear in your first paragraph and in the last sentence of the page. You should have relevant usage of Bold and italics of your keyword.There should be one internal link to a page on your blog and you should have one image with an alt tag that has your keyword….wait there’s even more Now what if i told you there was a simple WordPress plugin that does all the On-Page SEO, and automatically for you? That’s right AUTOMATICALLY, just watch this 4minute video for more information at. Seo Plugin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s