STEMADVIES ?!?

12 september a.s. zijn er Tweede Kamer verkiezingen en kunt u (eventueel) meebepalen hoe uw toekomst en die van Nederland er uit kan gaan zien.

Het leuke van deze verkiezingen is dat er nu wat te kiezen valt!  Maar naast leuk zullen we ook de nodige nuchterheid moeten betrachten. Indien een kieslijst/ partij de kiesdeler niet haalt, worden de uitgebrachte stemmen op die lijst(en) verdeeld over alle overige kandidaten, dus kan uw stem ook gaan naar één van de partijen die u niet welgevallig zijn. Het is dus belangrijk dat u een dit gegeven in ogenschouw neemt en regelmatig kijkt of een bepaalde partij een redelijke kans maakt om in de Tweede Kamer te komen. De kiesdeler hangt af van het aantal geldig uitgebrachte stemmen, te verdelen over 150 Kamerzetels.

De oude hap zit al vastgebakken in een gedeeltelijk achterhaald stramien en heeft eigenlijk al een brevet van onvermogen afgegeven, gezien de huidige crisis. Daarbij komt de invloed van de Bilderbergers steeds meer naar voren en kleeft er in dit opzicht ‘al een smetje’ aan Marc Rutte en Alexander Pechtolt.

Terwijl enkele nieuwe partijen duidelijk afstand nemen van machtsconcentraties en de nadruk leggen op medemenselijkheid, loskomen van financiële slavernij, stoppen met uitbuiting van onze natuurlijke bronnen, stoppen met genetische manipulatie en geen onderwerping aan de grote multinationals. Met name de farmaceutische industrie.

Slechts bij enkele nieuwelingen trof ik het besef aan hoe we onze individuele soevereiniteit weer moeten heroveren en prominent op de agenda zetten. Anderen zijn weer interessant op punten zoals de zorg en de pensioenen. Maar kijkt u zelf eens en vergelijk!

De tien partijen die al in de Tweede Kamer zijn vertegenwoordigd kregen de nummers 1 tot en met 10. Dat 50PLUS (lijst 16) al een zetel in de Eerste Kamer heeft, is daarbij niet van belang. Vanaf lijst 10 volgde een loting die tot gevolg heeft dat er in bepaalde kiesdistricten merkwaardigerwijs lijstnummers zullen ontbreken. De na nr.10 ontstane volgorde van nr. 11 tot en met nr. 24 is dus strikt willekeurig en zegt niets over de grootte, deskundigheid, bekendheid of populariteit van de (veelal nieuwe) partijen.

Je kunt je wel afvragen in hoeverre de kandidaat-politici model staat voor de doorsnee kiezer. De meeste kandidaten hebben een HBO opleiding terwijl de doorsnee opleiding van de kiezers op MBO niveau ligt. Terwijl het percentage kiezers een afspiegeling geeft van 51% vrouwen tegenover 49% mannen, vind je bij de kandidaten op de lijst ca. 61% mannen tegenover 39% vrouwen.

Bij de door mij gehanteerde volgorde heb ik me laten leiden door de mate van mijn bekendheid met de kandidaten en de mate van duidelijke informatieverstrekking door deze kandidaten.

Overzicht partijprogramma’s:

De ‘oudjes’ met veelal nog de grijsgedraaide liedjes -vooral over Brussel-, die velen van ons nu liever wat minder willen horen:

  1. VVD http://www.vvd.n
  2. Partij van de Arbeid (P.v.d.A.) http://www.pvda.nl
  3. PVV (Partij voor de Vrijheid) http://www.pvv.nl/
  4. Christen Democratisch Appèl (CDA) http://verkiezingen.cda.nl/
  5. SP (Socialistische Partij) http://www.sp.nl/
  6. Democraten 66 (D66) https://www.d66.nl/
  7. GROENLINKS http://groenlinks.nl/
  8. ChristenUnie http://www.christenunie.nl/nl/
  9. Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) http://www.sgp.nl/
  10. Partij voor de Dieren https://www.partijvoordedieren.nl/

12. Partij voor Mens en Spirit (MenS) http://www.mensenspirit.nl  lijst 12 (deed al eerder mee maar haalde toen de kiesdeler niet) – Politiek van uit het hart! – De enige weg uit de crisis die zoden aan de dijk zet is de weg naar een meer MenSelijke samenleving, waarbij macht en invloed terug worden gebracht naar de lokale gemeenschap en naar de individuele mens. Er is een grote mentaliteitsverandering noodzakelijk. Winst boven welzijn stellen is helaas een gewone gedachte geworden. Geldgericht denken dient omgevormd te worden naar MenSgericht denken, waarbij we ons bewust zijn dat we van elkaar afhankelijk zijn. Wat is een bedrijf zonder klanten? Wat is een arts zonder patiënten? Hoe kan een rijke rijk worden als er geen mensen waren die daarvoor betaalden? Vanuit deze visie is het vanzelfsprekend om te komen tot een dienende economie als basis van de samenleving en integriteit als basis van het maatschappelijke handelen.

13. Anti Europa Partij http://www.antieuropapartij.nl/ lijst 18 Nederland = Nederland en wij dulden geen machtsgreep vanuit Brussel. Ondertussen richt Brussel een kolossale verwoesting aan. De Nederlandse regering en de tweede kamer doet daar vrolijk aan mee. Onze regering heeft Nederland al aan Brussel uitgeleverd. Ze speelt een gemeen spel met haar burgers.Brussel als machtscentrum houdt zich met zaken bezig die de bestaande natiestaten verzwakken, zonder dat de bevolkingen daarop greep krijgen. Een machtsgreep van historische omvang is gaande. Die afgedwongen eenheid laat averechtse effecten zien. Hoe zwaarder die EU wordt, des te meer willen wij als burger onze rechten en geld terug. Europa is in de ogen van veel mensen een leeg begrip. De huidige politiek is vermolmd. De oude partijen hebben zich vastgelegd en kunnen en willen niet terug van haar ingeslagen weg. Tijd voor nieuwe frisse politiek. Ja, luisteren naar de burger. Doet u mee?

14.  SOPN http://www.sopn.nl/  lijst 19. Oude politiek? Tijd voor iets nieuws!
De oude politiek heeft de problemen waar onze samenleving mee kampt niet opgelost. Ze hebben ze alleen maar erger gemaakt.

Op 12 september doet de SOPN, Soeverein Onafhankelijke Pioniers Nederland, als nieuwe partij mee aan de Tweede Kamerverkiezingen onder lijstnummer 19, en is verkiesbaar in 19 van de 20 Nederlandse kieskringen (alleen in Caribisch Nederland kan helaas niet op de SOPN gestemd worden). Als enige partij durft de SOPN de kernoorzaak van onze problemen te benoemen: de overheersing door de banken en de multinationals. Daardoor hebben we al heel erg lang een schijndemocratie.

15. 50PLUS http://www.50pluspartij.nl/50plus/ lijst 16.  Eerste Kamerlid en partijvoorzitter Jan Nagel vindt het korten op de pensioenen volgend jaar niet nodig en tegenover gepensioneerden zelfs misdadig. Hij baseert zich op uitspraken van Dick Sluimers, bestuursvoorzitter APG en Leo Witkamp, directeur van PNO Media.    Sluimers verbaast zich over de discussie over de verlaging van de pensioenen. Het gaat niet om de rente maar om het daadwerkelijke behaalde rendement. Sinds het begin van de crisis eind 2007 steeg dat gemiddeld 5 tot 6 procent per jaar en bij elkaar 25%.

De opvatting dat de pensioenkassen zullen leegstromen klopt niet , zegt de man die 30% (302 miljard) van de collectieve pensioenen beheert. “De komende twintig jaar komt er bij de meeste fondsen nog meer binnen aan premies, dividenden en rente dan eruit gaat aan pensioenuitkeringen. Met de cashflow van pensioenfondsen is in het algemeen niets mis”.

16. Democratisch Politiek Keerpunt DPK http://www.dpk.nu/ lijst 15. – Deze periode doen de kandidaten van het Democratisch Politiek Keerpunt (DPK) samen met lijsttrekker Hero Brinkman veel plaatsen aan en verschijnen zij in tal van media. Ik nodig je van harte uit om je te orienteren op deze website op onze keerpunten en om te kijken waar we elkaar de hand kunnen schudden of waar je mij en de andere kandidaten leest, kijkt of luistert in diverse media. Ook kun je uiteraard terecht op de ander social media en meteen je reactie geven en ons van jouw positief kritische mening voorzien.

17. Partij van de Toekomst (PvdT) http://www.pvdt.nl/ lijst 20.  ZELF KIEZEN ZELF BESLISSEN. Je kunt problemen alleen oplossen als je de oorzaak aanpakt. De samenleving kan flink verbeterd worden. We nodigen jou uit om mee te denken en mee te doen. Jij stemt over alle belangrijke onderwerpen mee. Niet één keer in de vier jaar, maar iedere dag wanneer het jou uitkomt, zolang het onderwerp in behandeling is. Jij beslist welke onderwerpen op onze politieke en maatschappelijke agenda staan. PVDT aanpak vóór Nieuwe democratie7

18. Piratenpartij http://www.piratenpartij.nl/ lijst 11. – Andere partijen vertellen je graag dat ze overal een mening over hebben. Maar niemand weet in welke coalitie ze plaats nemen en welke punten ze daar als eerste weg zullen geven.

De Piratenpartij is een themapartij. Wij komen op voor jouw belangen in de informatiesamenleving die nu door de politiek verwaarloosd worden. Bij ons weet je wat fundamenteel is: burgerrechten, privacy in het bijzonder, en de hervorming van auteursrecht en octrooirecht. Wat er ook gebeurt, wij houden daar strak aan vast.

19. Nederland Lokaal http://nederlandlokaal.info lijst 13 Van Den Haag Centraal naar Nederland lokaal! STOP Verspilling – Uitvoering van Overheidstaken dicht bij huis – Alle uitgaven van de overheid transparant – Vertrouwen in burgers – Een overheid zonder hokjes. Nederland Lokaal (NL) is een platform van lokale partijen die zonder uitzondering in de afgelopen tien jaar ontstaan zijn omdat de landelijke politieke partijen er in onze gemeenten een potje van maakten. De lokale bestuurders van landelijke partijen waren – en zijn – meer met hun eigen carrieres en hobby’s bezig dan met doen waarvoor ze gekozen zijn: goed, efficient en vooral dienstbaar besturen. Maar erger nog, met hun amateurisme en hun dure projecten verspilden ze op lokaal niveau miljoenen uit de gemeentekassen…..en moeten nu dus ook hard bezuinigen op allerlei belangrijke voorzieningen voor hun inwoners.

20. Libertarische Partij (LP) http://www.libertarischepartij.nl/ lijst 14 Als libertariërs streven wij naar een vrije wereld; een wereld waarin niemand wordt gedwongen zijn of haar leven en eigendom op te offeren ten gunste van anderen. Wij menen dat respect voor individuele rechten een wezenlijke voorwaarde is voor een vrije en welvarende wereld, dat geweld en fraude moeten worden verbannen uit menselijke relaties, en dat vrede en welvaart alleen door vrijheid gerealiseerd kunnen worden.

Vanuit die overtuiging verdedigen wij het recht van ieder mens om welke vreedzame activiteit dan ook te ontplooien en verwelkomen wij de verscheidenheid die vrijheid met zich meebrengt. De wereld die wij trachten op te bouwen is er een waarin individuen vrij zijn om hun eigen dromen op hun eigen wijze te verwezenlijken, zonder tussenkomst van de overheid of een andere autoritaire macht.

21. Liberaal Democratische Partij (LibDem) http://www.libdem.nl/

22. LijstenCombinatie1 pvda(2)+sp(5)+gl(7)

23. LijstenCombinatie2 cu(8)+sgp(9)

24. IQ-Partij met IQ voor Eerlijkheid Gediskwalificeerd

Over resoundeffects

Mijn naam is Gabriele van Doorn, ik woon in Heerlen - Parkstad Z.Limburg. * mijn website is te vinden op: www.klank-kleur.nl/ * en U kunt me vinden op: http://nl.linkedin.com/in/gabrielevandoorn
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op STEMADVIES ?!?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s