TWITTER-ACTIE!!

UIT EEN PUBLIEKE DISCUSSIE komt het hier onderstaande naar voren:

 CdD• Samenleving toe aan verandering!!

De ontevredenheid met de resultaten van de gevestigde politiek is ruim 10 jaar geleden voor het eerst manifest gemaakt in de “Puinhopen van paars”. Deze ontevredenheid heeft zich de laatste jaren toegespitst in een vlucht uit het midden naar de flanken met de SP en PVV als voornaamste trekpleisters.

Zelfs deze uitersten in het traditionele spectrum kunnen de burger geen soelaas meer bieden. Liefst ruim 40 nieuwe partijen hebben zich voor de komende verkiezingen aangemeld. 10 partijen hebben de horden die zijn opgeworpen om als nieuwkomer te kunnen deelnemen aan verkiezingen succesvol geslecht. Dit toont behalve de ontevredenheid van de samenleving en de ontoereikendheid van de huidige politiek ook de actiebereidheid van de burger aan. ER IS BEHOEFTE AAN VERANDERING!! EN WE ZIJN BEREID OM ZELF TE HANDEN UIT DE MOUWEN TE STEKEN!!

Dit is een interessant fenomeen. Het is hierom dat de verkiezingen van 12 september met buitengewone belangstelling vanuit de gehele wereld worden gadegeslagen. Zowel vanuit Europa, maar ook vanuit Amerika.

De gevestigde politieke partijen alsmede de bestaande politieke instituten en media lijken van deze roep van het volk om verandering niet gediend. Angstvallig proberen zij de nieuwe geluiden te marginaliseren.

Dit werd op 13 augustus bij de feestelijke lancering van de Stemwijzer 2012 nog eens pijnlijk duidelijk. Henk Krol, lijsttrekker van nieuwkomer 50PLUS partij vroeg zich publiekelijk af, of de 30 vragen soms waren gebaseerd op de partijprogramma’s van de oude politieke partijen. En Sammy van Tuyll, lijsttrekker van de Liberaal Democratische partij, constateerde dat er in de opzet van het onderdeel “de Programmavergelijker” geen plaats voor de nieuwe partijen is ingeruimd. Ditzelfde geldt voor de papieren “Verkiezingskrant”, die door ProDemos, landelijk wordt verspreid.

Als de nieuwe politiek wordt geweerd van de nationale debatten en slechts marginaal de gelegenheid krijgt zich te presenteren (middels met belastinggeld gesubsidieerde instanties) is van een werkelijke democratie geen sprake. Als de kiezer niet, of slechts met veel extra moeite, in staat wordt gesteld om zich te informeren over waaruit valt te kiezen, is voor mij sprake van een uitgeholde democratie.                                                                                       ——————————–

!! De deelnemers van het discussieforum besloten om het er niet bij te laten zitten en zo werd opgeroepen tot een twitteraktie voor de 10 nieuwe partijen:

#fairdebat in het kader van het democratisch belang vraag ik @noscommunicatie om een debat met de nieuwe partijen op 10 september 2012!

Met het volgende resultaat:

Graag deel ik met jullie de resultaten van de twitteractie op 15 augustus. Ze hebben mij eerlijk gezegd in positieve zin overdonderd.

De feiten:

 • ·50.000 tweets
 • het grootste deel van de middag trending topic in Nederland
 • breed draagvlak
 • tientallen mensen hebben speciaal voor de actie een twitteraccount aangemaakt en voor het eerst getwitterd”.

Oorverdovende stilte van de zijde van de media. 50.000 tweets, die zowel aan diverse media’s en politici verzonden werden. Ook de dagen daarna werd door getwitterd en op woensdag 22 augustus waren er ruim 43.000 #fairdebat tweets.

CdD • UPDATE #FAIRDEBAT TWITTERTSUNAMI 22 AUG

Resultaat gisteren: 43.000 tweets, van 10.30 tot halverwege de middag trending topic. Response publieke omroep: nihil. Conclusie: over een andere boeg gooien. Iedere suggestie is welkom. ———————-

Een andere reactie hierop:

—– Reactie gisteren van een kennis op de verkiezingen: “ik ga niet meer stemmen, je wordt toch elke keer weer belazerd”. Met mond-tot-mond reclame voor de nieuwe partijen kon ik hem helaas niet overtuigen. Ik vermoed dat steeds meer mensen zo zullen reageren.
Misschien werkt een andere aanpak beter, een die niet teveel naar zware politiek ruikt.

Bijvoorbeeld een vliegende schotel boven het Binnenhof met een spandoek: “Wij buitenaardsen adviseren met klem: Stem SOPN!”  (of ………….. ÉÉN van de 9 andere nieuwe partijen)

Ik laat het aan de lezer over om betreffende de kwaliteit van de zittende politieke partijen en het gedrag van de media te oordelen. Maar zoals er naar diverse zenders ook werd getwitterd: De publieke omroep wordt van ons aller belastinggeld gefinancierd, dus moet de omroep doen  waartoe de publieke omroep werd opgericht: het onafhankelijk verspreiden van nieuwsberichten voor IEDEREEN. Dus geen knieval voor politici en bovenal geen censuur.

Over resoundeffects

Mijn naam is Gabriele van Doorn, ik woon in Heerlen - Parkstad Z.Limburg. * mijn website is te vinden op: www.klank-kleur.nl/ * en U kunt me vinden op: http://nl.linkedin.com/in/gabrielevandoorn
Dit bericht werd geplaatst in Maatschappelijk en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op TWITTER-ACTIE!!

 1. peter zegt:

  Hey there! Someone in my Myspace group shared this website with us so
  I came to take a look. I’m definitely loving the information. I’m
  book-marking and will be tweeting this to my followers!
  Excellent blog and fantastic style and design.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s