BEZIG MET BETER….

logolGelukkig krijgen we naast alle sombere berichten betreffende de crisis, ‘dwang van bovenaf’ en overheidsmanipulatie middels o.m. diverse ziektekostenverzekeraars ook berichten van Nederlanders zoals Jan van Tulder en Purusha van de Graaf, die alternatieven zoeken en aanbieden zoals:  GEZONDHEIDSCOÖPERATIEF NEDERLAND !!! Kijkt u maar eens op: http://www.liefdevoorleven.nl/ .

Maar ook vindt U informatie op: http://www.heelbewust.com/ .HeelBewust-Header

HeelBewust Nieuwsbrief XLIX                      van 10 maart 2013

Er zijn mensen bezig om te brainstormen over een goede toekomst voor SBS 6. Geheel per ongeluk, noem het toevallend, viel mijn oog op een berichtje van de organisator. Mijn suggestie om van deze zieltogende zender een Health zender te maken is direct retweet. Je kan t.z.t. formats indienen en verzilveren, of ik mijn idee nog even voor me wilde houden. Tuurlijk. Ik loop al enkele jaren rond met waanzinnig goede programma formats, daar kunnen nog wel wat maandjes bij. Het maatschappelijk effect van mijn gedachtekronkels zou wel eens heel groot kunnen zijn, spannend!

Gifti!cid_007c01c91b02$e69a5b90$144a1e54@CM1014740Age paraffinekaarsen of liever bijenwas kaarsen?

Moderne paraffinekaarsen hebben een probleempje. Bij het branden van dit type massaal gebruikte kaars -want spotgoedkoop- komt naast veel rook en roet, ook een heleboel andere rotzooi vrij, waaronder het kankerverwekkende Benzeen. Oei? Ja, OEI!!! Het is zelfs nog een slag erger, de pit (dat is het touwtje dat dus niet lont heet) bevat veelal lood, zink en verschillend synthetisch materiaal en dampt gezellig mee, zwaar giftig allemaal.
Waarom ruiken wij eigenlijk zo weinig van al dat ‘lekkers’? Heel simpel, door verdoezeling van de paraffinegeur met synthetische aroma’s die ook al toxisch en irriterend zijn. Overigens wordt paraffine gewonnen uit met Benzeen gebleekte ruwe olie (bezinksel) en nabehandeld met chemische oplosmiddelen.

Mensen met aandoeningen aan de luchtwegen (allergieën, Astma, COPD, sinusproblemen, longkanker, longontsteking) doen er extra verstandig aan om brandende paraffinekaarsen te mijden.

Zoals met zoveel gezondheidskwesties, vroeger was het beter, veel beter. Kaarsen werden toen gemaakt van echte bijenwas. Die is geleidelijk vervangen door dierlijk vet (talk) en die weer de laatste 100 jaar door paraffine. Gelukkig zijn goede bijenwaskaarsen weer volop verkrijgbaar. Let er wel op dat deze kaarsen voor 100% van bijenwas gemaakt zijn. Voor een fabrikant is namelijk 51% bijenwas al voldoende om het label bijenwaskaars te gebruiken. Dergelijke kaarsen bestaan dus voor 49% uit het giftige en ziekmakende paraffine.

Helende werking
Kaarsen van pure bijenwas hebben een duidelijk gunstige invloed op het luchtwegenstelsel. Mensen met bovengenoemde uitdagingen melden serieuze verbetering zodra bijenwaskaarsen gebruikt worden. Echte bijenwaskaarsen produceren bovendien negatieve ionen, die het binnenklimaat zuiveren van bacteriën, schimmel, stof, virussen, en andere vervuilers die goeddeels verantwoordelijk zijn voor een groot aantal allergische reacties en chemische overgevoeligheid. Inderdaad, echte bijenwaskaarsen zijn duurder dan paraffinekaarsen, ze hebben echter een aanzienlijk langere brandduur.

De kracht van bijenwaskaarsen:

 • Helpt bijenpopulaties in stand te houden
 • Binnenklimaat zuiverende werking
 • Duurzaam product, hernieuwbare grondstof
 • Eerlijke, natuurlijke geur
 • Geen verdamping & verbranding van ziekmakende toxines
 • Helende werking
 • Langere brandduur
 • Veel rustiger vlam, vrijwel geen rook                            Bron: http://www.heelbewust.com

INTERESSANTE BOEKEN:

Het-verzwegen-verhaal-over-kankerAdem-is-bewustzijn

Over resoundeffects

Mijn naam is Gabriele van Doorn, ik woon in Heerlen - Parkstad Z.Limburg. * mijn website is te vinden op: www.klank-kleur.nl/ * en U kunt me vinden op: http://nl.linkedin.com/in/gabrielevandoorn
Dit bericht werd geplaatst in Maatschappelijk en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op BEZIG MET BETER….

 1. @Klaas, Tulder en de Graaf zijn GEEN SPAMMERS. Zij zoeken en zijn bezig met zinnige voorstellen en willen een alternatief om van dure ziektekostenverzekeringen af te komen. We hebben tegenwoordig geen ziekenfonds meer maar zijn verplicht om een verzekering af te sluiten bij instellingen die beursgenoteerd staan.

 2. klaasv zegt:

  Tulder en de Graaf zijn gewoon spammers die aandacht vragen van crisisslachtoffers. Zij kunnen het helaas net zo min als jij en ik oplossen. Helaas moeten we dat aan de dames en heren politici overlaten. Ik houd mijn hart vast…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s