MISLEIDING MIDDELS WIKIPEDIA!

rotsboekenHou me ten goede: ik sta nog steeds achter het idee en de oorspronkelijke principes van Wikipedia en het blijft nog steeds één van de bronnen die ik bij tijd en wijle raadpleeg. Maar er is één grote zwakke plek in de opzet: Wikipedia geeft niet alleen feiten en historie weer, maar wordt ook gebruikt als platform voor de meningen en zienswijzen van de meest uiteenlopende personages van dubieuze pluimage. Ook de moderatoren zijn niet altijd goed onderlegd en/of durven niet af te wijken van de gangbare en luidruchtig geventileerde stellingen, die op deze wijze onterecht als ‘vaststaande feiten’ de wereld ingeschoten worden.

En inmiddels zijn er een aantal hoogleraren met een klap door de mand gevallen met hun zogenaamde (uit onze belasting gelden gesubsidieerde) onderzoeken. Onderzoeken die niet alleen nooit waren uitgevoerd, maar met losse vingerwerk en persoonlijke meningen tot stand waren gekomen. Studenten borduurden echter voort op deze natte-vingerwerk-bevindingen en het wordt steeds duidelijker dat de WAARHEIDSBEVINDING tot nul is gereduceerd. Maar zo vindt langzamerhand een hoop onzin zijn weg naar Wikipedia en kan ik de inhoud ervan niet langer meer vertrouwen! Ergo, ik kan er goed onderbouwde en .tig keren geverifieerde informatie naast leggen, die het artikel van Wikipedia volledig ontkracht.

Universiteiten zijn logge instituten, die krampachtig vasthouden aan achterhaalde reality suckszienswijzen en daarmee ook generaties verpeste en gehersenspoelde studenten afleveren. Universiteiten zijn afhankelijk van geldschieters en subsidies en ook hier geldt: “wiens brood men eet, diens woord men spreekt”. En helaas geldt dat voor vele instanties en de mainstream media ook!

Er zullen best nog wél integere en goed opgeleide onderzoekers zijn, maar die worden naar alle waarschijnlijkheid op zijspoor gemanoeuvreerd en overstemd. Naamroof is altijd al een effectieve methode van geldschieters en machthebbers geweest. Doch inmiddels heeft de term ‘hooggeleerd’ behoorlijk aan waarde ingeboet.

Het was dan ook niet verbazingwekkend dat een man als Johan Oldenkamp* deze week in zijn nieuwsbrief schreef: Wil je verder een schoolvoorbeeld zien van de manier waarop wikipedia ons keihard voorliegt? Bekijk dan maar eens wat de wikileugenaars schrijven over Samuel Carey (1911 – 2002), die via zijn boek getiteld ‘The Expanding Earth’ onweerlegbaar aantoont waarom er helemaal geen continentendrift is. Volgens de leugenpedia was Samuel Carey echter één van de eerste voorstanders (!!) van de continentendrift theorie, die hij in zijn boek dus juist weerlegt. Wat hier echt op drift is geraakt, dat is uiteraard de waarheid. Wikipedia draait met het grootste gemak deze waarheid om, en niet één hoogleraar durft hier iets van te zeggen.”

Johan Oldenkamp beschrijft in zijn nieuwsbrief uitgebreid waarom alle ophef rond de continentendrift een hoax is.

Net zoals we jarenlang vals zijn voorgelicht, ronduit voorgelogen, over het opwarmen van de aarde en de luchtvervuiling. Over kanker en ga zo maar door.

* Johan Oldenkamp staat helemaal achter Wholly Science (of Heelkunde in keurig Nederlands), de natuurzuivere wetenschap in de volle breedte, inclusief natuurzuivere gezondheidsbevordering en natuurzuivere godsdienst. In deze Nieuwe Tijd is het tijd voor een ‘Nieuwe’ Wetenschap, die van alle tijden is!

Hij zegt hierover:” Er is (voor zover ik weet) op dit moment op deze planeet niet één wetenschapper die, als het gaat om de breedtekennis, evenveel verbanden heeft gelegd als ik. Dat zeg ik niet vanuit mij ego, om mezelf op de borst te kloppen. Dat schrijf ik om te benadrukken hoe uniek Wholly Science is. Natuurlijk heeft het geen zin om op ieder parel ‘parel’ te schrijven, want dat geeft bij de zwijnen nog steeds dezelfde onverschillige reactie. Waarom doe ik het dan toch? Nou, omdat er heel misschien hier en daar toch eens opnieuw naar wordt gekeken.”

nachtuilIn ieder geval levert hij gedetailleerde, uitgebreid onderbouwde en goed te volgen informatie.

En gelukkig zijn er nog andere bronnen die meer waarde hechten aan waarheidsbevinding: YouWantToKnow, EarthMatters, R.T.com en Solvability om er maar een paar te noemen.

Over resoundeffects

Mijn naam is Gabriele van Doorn, ik woon in Heerlen - Parkstad Z.Limburg. * mijn website is te vinden op: www.klank-kleur.nl/ * en U kunt me vinden op: http://nl.linkedin.com/in/gabrielevandoorn
Dit bericht werd geplaatst in Maatschappelijk en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op MISLEIDING MIDDELS WIKIPEDIA!

 1. Gerard Bik zegt:

  Wikipedia geeft alleen betrouwbare informatie over heel algemene en technische zaken. Zodra een onderwerp aangeroerd wordt buiten het Standaard Model, dan springen er een aantal fanatieke moderatoren bovenop en worden pagina’s gewoon weer verwijderd.
  Ideeën rond het Electric Universe zijn bijvoorbeeld niet welkom op Wikipedia. Terwijl de bewijzen ervóór zich opstapelen.

 2. @Klaas, het blijft altijd zoeken naar DE waarheid en het is vaker een vorm van meningsuiting. Maar ik gaf met Oldenkamp slechts een voorbeeld, aangezien ik zelf ook artikelen en boeken naast bepaalde Wikipedia-vermeldingen kon leggen, die niet klopten. Dat Oldenkamp de kiesdeler niet haalde is eerder een compliment dan een veroordeling, aangezien deze nieuwe partijen express zijn tegengewerkt en uit het zicht werden gehouden. Het kiezersvolk kreeg geen gelegenheid om met SOPN kennis te maken.

 3. klaasv zegt:

  Met alle respect, beste Soledad. Ge gelooft iemand die niet eens de kiesdrempel wist te halen eerder dan miljoenen ijverige auteurs en hun controleurs die Wikipedia in vele talen volschrijven?
  Denk eerst even na voor je afgeeft op een zo zorgvuldig mogelijk medium met bronnen, waarvan soms de waarheid in twijfel kan worden getrokken. Wat is eigenlijk: Dé waarheid? Dat weet alleen Onze Lieve Heer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s