VRIJBRIEF VOOR MACHTSWELLUSTELINGEN.

Effectief andersdenkenden de mond snoeren op Linkedin? Het is nu mogelijk dankzij SWAM! 

troostvogelJe kunt met 1 druk op de knop geblokkeerd worden voor niet 1 maar alle groepen waar je lid van bent. Ik schrok hier erg van. Lees hier voor o.m. het hele  verhaal op http://www.yourkeytosucces.nl/linkedin-swam/

“Sinds kort is het UITGEREKEND op LINKEDIN supermakkelijk geworden om je concurrent een hak te zetten en nog redelijk anoniem ook. Met één druk op de knop kun je andersdenkenden of gewoon iemand die je irriteert monddood maken. Een heerlijke functionaliteit voor iedereen met een ziekelijke zucht naar macht.

Hoe?? Heel simpel: je hoeft alleen beheerder te zijn van een Linkedin-groep waar de -in jouw ogen irritante- persoon lid van is. Je meldt deze aan als spammer en vervolgens – dankzij de nieuwe SWAM (Site Wide Auto Moderation) aanpassing die recentelijk doorgevoerd is – heb je dit account in al zijn of haar Linkedin groepen (maximaal 50) geblokkeerd voor het plaatsen van reacties en updates”.

Als moderator of beheerder kunt u sowieso spam in de groep blokkeren en verwijderen.

Let wel: als u eenmaal iemand blokkeert worden al hun bijdrages verwijderd en kunnen ze geen bijdrages meer leveren.

  1. Op de Discussies-pagina van uw groep klikt u op de foto van de ‘spammer’ om al hun  activiteiten te zien.
  2. Klik op de knop Toestemmingen wijzigen aan de rechterkant.
  3. Klik op Blokkeren en verwijderen.

“Alles wat deze persoon plaatst, wordt nu in moderatie gezet en moet eerst goedgekeurd hoezoworden door de groepsbeheerder voordat het geplaatst en zichtbaar wordt. Maar omdat de meeste groepsbeheerders nog nooit van SWAM hebben gehoord, laat staan weten wat zij moeten doen, blijft het account in deze status totdat iedere groepsbeheerder de persoon weer voor zijn groep uit deze status haalt.

Dus je ex-vriendinnetje, de baas die je vijf jaar geleden ontsloeg of je wraakzuchtige  ex … Je kunt nu uitbundig wraak nemen door ze ten SWAM’en Hetzelfde recept leent zich ook uitstekend om al je concurrenten eens lekker te sarren”.

Zo zet je de deur open voor antisemitisme, racistische en onverdraagzame personen. En die leven zich steeds meer uit op LinkedIn. Om over de internettrollen nog te zwijgen. U kent ze wel: ze duiken met z’n tweeën op en geven elkaar duimpjes zodat ze snel doorstoten naar ‘influencer of the week‘ en  daarmee kunnen ze andersdenkenden onder uit halen.  Maar LinkedIn doet hier niets tegen!!

Voor mij heeft het discussiëren en LinkedIn aan glans verloren. Verdeel en heers, maar ik weet niet of ik nog zin heb in mijn LinkedIn account!

Over resoundeffects

Mijn naam is Gabriele van Doorn, ik woon in Heerlen - Parkstad Z.Limburg. * mijn website is te vinden op: www.klank-kleur.nl/ * en U kunt me vinden op: http://nl.linkedin.com/in/gabrielevandoorn
Dit bericht werd geplaatst in Zienswijzen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op VRIJBRIEF VOOR MACHTSWELLUSTELINGEN.

  1. @Klaas, maar daar is Sociale Media niet voor bedoeld en eigenlijk onderschrijf je hoe verziekt dit allemaal is. Alleen maar bezig zijn met anderen te treiteren en zover gaan dat je met *.tig valse identiteiten op het Sociaal Platform opereert is je toch rondwentelen in negativiteit…….

  2. klaasv zegt:

    Dat heb je gedroomd (denk aan de droom van MLK exact 50 jaar geleden), beste Soledad. Een beetje trol, spammer, ontslagen medewerk(st)er, machtswellustige manager en andere verongelijkt/gefrustreerd figuur laat zich niet door één of meer SWAMmer uit het sociale veld slaan. Zij/hij maakt gewoon een nieuw account aan, al dan niet met een gefingeerde identiteit. Een gratis e-mailadres aanmajen kost je nog geen tien minuten, als het heel erg druk is misschien een kwartier à twintig minuutjes en voila, je kunt weer overal waar je dat wil “reaguren” alsof je favoriete LI-groep een verdeld GeenStijl is. Ben je weleens bij die laatste geweest. Lachen, gieren, brullen, wat ik je brom :-D. Een flinke dosis relativeringsvermogen en een gezond gevoel voor humor is onontbeerlijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s