SCHIJNHEILIG STIVOROS!

zigarettenschachtelSTIVOROS is één van die instellingen, die zwaar gesubsidieerd worden voor een tegenstrijdige missie. En in dit geval opereert Stivoros met het ogenschijnlijke doel om mensen van het roken af te brengen, doch spant het paard achter de wagen om zichzelf in stand te houden.

Het tegenstrijdige zit hem in het feit dat onze regering miljoenen verdient aan de rokers middels de topzware accijnzen, want de middenstand krijgt slechts een paar dubbeltjes per pakje. Hoe hoog die accijnzen zijn kunt u concluderen uit het volgende: naar Indonesië hoefde ik nooit sigaretten of tabak mee te nemen. Daar rookte ik Marlboro light voor omgerekend 65 Eurocenten per pakje van 20 stuks. Ook in Thailand betaal je nog geen Euro voor een pakje sigaretten. Hier zijn die vele Euro’s per pakje voor de Nederlandse Schatkist.

Het paard achter de wagen spannen doet stivoros door de rokers aan te vallen met misleidende informatie en door een zinloos rookverbod af te dwingen. Dat dit ten koste van de horeca is gegaan deert hen geenszins. Het was logischer en menswaardiger geweest om te pleiten voor rookvrije horecagelegenheden naast de gangbare café’s en restaurants.

Maar nee, voorzichtig beginnen met ‘ROKEN MOET MOGEN’ en ‘WE KOMEN ER SAMEN WEL UIT’ werden de tactieken steeds grimmiger.  Tot op het absurde af, gezien desigaretten4 ad huidige ‘ideële’ reclamespotjes van onlangs: ‘Roken is zooooo…..’ Deze spotjes zijn zoooo…. MENSONWAARDIG.  Ze zetten aan tot discriminatie, tot machtswellust, tot tweespalt onder de burgers en het neerzetten van zelfs de meest intelligente mensen als volslagen idioten. Ze geven snotneuzen van in de twintig de gelegenheid om hun gevoel van macht over anderen te botvieren.

Natuurlijk moet je rekening houden met mensen die niet tegen roken kunnen maar dat kan ook zonder mensen tegen elkaar op te zetten. Tegenwoordig kun je je aan van alles ergeren:

  • die rot telefoontjes die je tegenwoordig voor van alles kunt gebruiken en waardoor je in het openbaar wordt lastiggevallen met keihard gevoerde intieme gesprekken,      beep-beep van games en mensen die bij elkaar zijnde niet meer normaal kunnen communiceren, maar allemaal met zo’n apparaatje aan één tafel bezig zijn;
  • Allerhande opdringerige geuren van deodorants, lotions, after-shaves die je bij het passeren of in de lift de adem benemen;
  • Om over de overdaad aan reclames maar te zwijgen, die je onder meer het plezier ontnemen van het kijken naar een film of serie……………… enz.

Komt er dan hiervoor weer een serie gesubsidieerde stichtingen van mensen die werk zoeken of zich ‘zinvol’ opwerpen.

sigaretten1 adStivoros werkt totaal verkeerd door zich op het rookverbod te concentreren. Maar tabak op zichzelf is niet verslavend en mensen zouden er zo mee kunnen stoppen. Hetgeen Stivoros overbodig zou maken. Nee, rokers zijn mensen die opzettelijk verslaafd zijn gemaakt door de tabaksindustrie en DAAR zou Stivoros achter aan moeten. Dan zou dat hun bestaansrecht rechtvaardigen.

Aan sigaretten worden onder meer drop, cacao en grote hoeveelheid suikers toegevoegd. Ook het extract van de valeriaanwortel –een kalmerend middel- is een veelgebruikte toevoeging aan tabak en het papier van de hulzen. Van marktleider Philip Morris (marlboro) is met naam en toenaam bekend dat ze 209 ingrediënten toevoegt aan de sigaretten voor de Nederlandse makt. Op een lijst van British American Tobacco (Lucky Strike) staan 137 additieven voor de Nederlandse markt.

Inmiddels heeft rondvraag aangetoond dat al die anti-rook middelen niet of slechts kort werken, maar ze leveren natuurlijk wel weer een hoop geld op van goedgelovigen.

Wanneer dringt het tot de mensen door dat ze op alle fronten bedrogen worden en dat we worden gebruikt als consumenten vee.

Over resoundeffects

Mijn naam is Gabriele van Doorn, ik woon in Heerlen - Parkstad Z.Limburg. * mijn website is te vinden op: www.klank-kleur.nl/ * en U kunt me vinden op: http://nl.linkedin.com/in/gabrielevandoorn
Dit bericht werd geplaatst in Maatschappelijk en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op SCHIJNHEILIG STIVOROS!

  1. egbert zegt:

    rookverbod is top van schijnheiligheid! let eens op de uitlaatgassen van auto’s als ik elke dag wandel langs de A12!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s