NEDERLANDER VAN HET JAAR!

Volgens Elsevier is Wim Pijbes “de man die het Rijksmuseum weer Allure gaf” de Nederlander van het jaar ?!?

floridapanther2422Zelf had ik nog nooit van die man gehoord, wel van het Rijksmuseum dat volgens mij genoeg heeft aan de allure van een museum en hoezo Nederlander van het jaar???

Voor de samenleving gaat het in ieder geval niet op en ook politici en ‘hooggeplaatste’ ambtenaren verdienen deze benaming niet omdat de samenleving van deze laatste lieden meer hinder ondervindt dan zelfs maar enig plezier.

We hebben het dus weer over een zinloze verkiezing waar voor de burger niets te kiezen valt. Bovendien bekruipen mij allerhande kriebels vanwege WEER zo’n overbodige titel! Wéér zo’n gecreëerde ‘wedstrijd’ ten behoeve van het competitie denken. Als het aan mij ligt wordt deze ondoorzichtige pluimstrijkerij uit onze folklore verbannen. En zoals je al bijna kunt voorspellen: degene die het als minste verdient krijgt het op grond van een uiterst onduidelijke en vaak dubieuze motivatie. Waar precies de belangen voor dit gebeuren liggen blijft voor het grote publiek verborgen…….

Nederlander van het jaar is een ONMOGELIJKE COMPETITIE, want er zijn vele kleine, onbekende helden, die in het afgelopen jaar boven zichzelf zijn uitgegroeid. Die allerhande daden of acties hebben ondernomen voor een ander mens of een goed doel. Er zijn mensen die hebben geworsteld met problemen en deze uiteindelijk overwonnen……

Ik zou zó verschillende NERDERLANDERS VAN HET JAAR kunnen opnoemen: morning...de Nederlanders bij Greenpeace die nu gevangen zitten in Rusland omdat ze ons algemeen belang dienden tegen de milieuvervuilers als Gazprom en Shell; de vrijwilligers van de voedselbanken en de kledingbank; duizenden mantelzorgers; mensen van de (dieren)ambulance, de Zonnebloem en ……………….

Waarom moet er perse de beste van…… verkozen worden en wie bepaalt wat of wie de beste is; gaat het hier werkelijk om iets van toegevoegde waarde van welke orde en grootte dan ook? Wie bedenkt hier een goede tegenhanger voor??

Voor de slechtste Nederlander van het jaar vliegen de namen over het scherm, zal geen hond lang hoeven na te denken. Dus zou dat voor goede Nederlanders ook geen probleem moeten zijn.

Krijgen we straks de Bijstandmoeder of de Dakloze van het jaar? Om nog te zwijgen over de Werkeloze of Zwerver van het jaar……….

Laten we het eens omdraaien: een aantal zaken aan de virtuele schandpaal nagelen!

Euroscepticism-EUWelk bedrijf ontsloeg de meeste werknemers dit jaar? Welk bedrijf leverde de slechtste diensten? Welke politici maakten de stomste blunders? Welke rechters deden de meest onbegrijpelijke uitspraken? Welke BN-er veroorzaakte het grootste schandaal? ………..

Dan de grote hamvraag: Welke Nederlander interesseert zich uiteindelijk hier voor? Wat is de werkelijke waarde van al die duimpjes op facebook of twitter?

Hoeveel energie wordt er verspild met het vragen om likes, om je stem uit te brengen op een bepaalde site of op een bepaalde persoon te stemmen…………..

In hoeverre geeft dit een realistisch beeld van onze samenleving? Hoeveel tijd gaat hiermee verloren?

En wanneer iemand dan nét verliest of een goede tweede wordt? Voor sommigen komt er onnodig verdriet en/of frustraties bij kijken. Onnodige emoties die door een onredelijke competitie worden veroorzaakt. Om van de bijbehorende stress maar te zwijgen……

GOED, BETER, BEST! De waanzin van deze tijd, waarmee mensen zich onnodig laten opjagen. Gewoon goed zijn in wat je doet, gewoon gelukkig zijn met wat je presteert. Waar is dat gebleven?

Over resoundeffects

Mijn naam is Gabriele van Doorn, ik woon in Heerlen - Parkstad Z.Limburg. * mijn website is te vinden op: www.klank-kleur.nl/ * en U kunt me vinden op: http://nl.linkedin.com/in/gabrielevandoorn
Dit bericht werd geplaatst in Zienswijzen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op NEDERLANDER VAN HET JAAR!

 1. klaasv zegt:

  Dit is op olantagliano herblogden reageerde:
  Dutch: Zinloze verkiezingen (van Soledad Morena)
  (Useless elections about “best Dutchman” Wim Pibes of Rijksmuseum)

 2. klaasv zegt:

  “Werkeloze” moet zijn “werkloze”, beter nog “werkzoekende” onder het motto: postief denken,
  õwel “de beste”, “grootste”, “slechtste”, “schandaligste” of wat voor kwalificerende cq kwantificerende verkiezing krijgt pas enige allure of zingeving als er daadwerkelijk door anderen op eerlijke wijze is gekozen en/of gestemd en dan nog: is het te controleren of het bona fide is geweest? Over de verkiezing van “de grootste Nederlander, Belg of Amerikaan” is ook al heibel geweest. De laatste was objectief overigens Robert Wadlow [272 cm schoon aan de haak ;-)]

  Nu was Pim F geen kleintje en ook Geert W, is behoorlijk lang, maar in België is Jos Ghysen in geen velden of wegen te bekennen. Inderdaad: wie bepaalt wie of wat waarom zo’n titel verdient? Haar of zijn vrinden vermoed ik, zeer twijfelachtig en oncontroleerbaar voor de gewone vrouw of man

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s