DE LEUKSTE DIERENTUIN VAN NEDERLAND!

mopje utopOndanks mijn voornemen om het onderwerp Utopia te laten voor het was ben ik toch, door enkele onsmakelijke ontwikkelingen, geprikkeld om alsnog te reageren.

Toegegeven: ik volg dit experiment niet 24 uur per dag, maar de wekelijkse update en af en toe de dagelijkse samenvatting bekijk ik nog wel. Om te kijken waar onze samenleving in zijn algemeenheid uit bestaat. Stel dat de maatschappelijke vorm afstort, ten slachtoffer valt aan een terroristische aanslag of een grote natuurramp! Met wat voor soort mensen moet je dan verder?? De uitkomst is niet echt hoopvol.

Maar nu deed zich iets voor waartegen ik toch een duidelijk standpunt wil verwoorden. Een vrouwonvriendelijk, narcistisch aandoend wijfjesdier bijt zich in bij UTOPIA en dankzij sluwe manipulatie moet een waardevolle man met goede ideeën het veld ruimen, terwijl het wijfjesdier een andere stille werker direct de laan uitstuurt omdat hij zich niet laat imponeren door haar agressieve, lijfelijk opdringerige houding.

Nog binnen de vier proefdagen onderneemt zij actie richting de PLAYBOY en krijgt een paar andere vrouwen zo gek om naakt in dit blad te poseren. Onder het valse voorwendsel van: ‘wij moeten sterke vrouwen laten zien’ besmet zij het denken van anderen, vooral als Playboy bereid is om direct € 5.000,- op tafel te leggen en vervolgens 50 ct voor ieder verkocht exemplaar zal over maken. Dit heeft niets met sterkte te maken; dit is vrouwen degraderen tot lustobjecten. Deze vrouw ondergraaft de vrouwelijke waardigheid en is de tegenstander van iedere fatsoenlijke vrouw en ieder opgroeiend jong meisje. Bovendien worden mannen en opgroeiende jongelui op die manier eveneens besmet met het idee dat vrouwen narcistische wezens zijn en slechts uit lichaam bestaan.…. Een jong lijf heeft een houdbaarheidsdatum, de vrouwelijke waardigheid en echte vrouwelijke aantrekking gaat een leven lang mee

De 2 mannen Rienke en Jimmy stonden als echte mannen direct afwijzendpaard tegenover dit idee, maar Emil legde een pooiers mentaliteit bloot. Verblind door die €5000,- was hij bereid om mee te gaan met het voorstel de aanwezige vrouwen te prostitueren. Zelf bezie ik Emile als de spierbundel en mislukt alfamannetje, die in principe met geen enkele andere alfaman uit de voeten kan, omdat hij direct zo schril afsteekt, omdat hij zo duidelijk onder de indruk is van zichzelf! Die middels achterklap en intriges mensen beïnvloed om voor hem eventuele concurrentie uit te schakelen.

Terwijl Rienke en Jimmy voldoen aan het beeld van de man zoals vrouwen die graag zien. Die zichzelf blijven, vrouwen als menselijke wezens behandelen die over het algemeen hoffelijk benaderd dienen te worden, waarbij hoofd en hart de relatie (al dan niet intiem) bepalen. Terwijl de verkeerde vrouwen moeten rekenen op een afwijzing omdat ze geen respect oproepen of verdienen.

De btroostvogelloot-foto-shoot werd uiteindelijk naar de prullenbak verwezen door reacties van buitenaf: sponsoren dreigden zich terug trekken en toeleveringsmensen wilden hier hun goede naam niet langer aan verbinden. Het gezonde volksverstand had zich gemeld en dat was wel een opluchting. Maar de beschamende voorstelling rondom de foto-shoot laat zich niet snel vergeten.

Voor mij werd nu duidelijk zichtbaar gemaakt dat seks als handelsartikel een stuk maatschappelijk verrotting blootlegt en geestelijke of mentale besmetting zeer snel toeslaat, met hetzelfde gemak als verkoudheid. Slechte, kwalijke ideeën die met misleidende verve gebracht worden kunnen de gedachtegang negatief beïnvloeden en mensen meeslepen of aanzetten tot handelingen waar ze later spijt van krijgen.

Tijdens de up-dates hoor je de inwoners praten over manieren om geld te verdienen en presenteren zij zichzelf als geslaagde BN-ers. Terwijl ze slechts een miezerig aftreksel van de huidige maatschappij laten zien en ten hoogste eventuele collectors-items ten behoeve van het experiment UTOPIA produceren. Ik vraag me af of ze beseffen dat ze buiten Utopia met deze opgepimpte illusies geen schijn van kans zouden maken. Dat ze momenteel drijven op de goodwill van de kijkers, van zakenlui die bemoeienis met het experiment mogelijk belastingtechnisch kunnen aftrekken……….

Eén van mijn eigen schilderijen, niet verkocht vanwege mijn 'naam', maar vanwege het onderwerp

Eén van mijn eigen schilderijen, niet verkocht vanwege mijn ‘naam’, maar vanwege het onderwerp

Nee, er wordt geen nieuwe samenleving uitgewerkt in UTOPIA. Slechts het zichtbaar maken van alles waar de samenleving last van heeft. En afhankelijk blijven van de buitenwereld.

Deze maatschappij gaat niet lekker en niet goed. Voor velen is deze maatschappij-vorm een probleem aan het worden. Mensen hunkeren naar veranderingen, naar verbeteringen. Maar Albert Einstein zei het al: “Je kunt een probleem nooit oplossen vanuit de situatie waarbinnen het probleem is ontstaan”.

Over resoundeffects

Mijn naam is Gabriele van Doorn, ik woon in Heerlen - Parkstad Z.Limburg. * mijn website is te vinden op: www.klank-kleur.nl/ * en U kunt me vinden op: http://nl.linkedin.com/in/gabrielevandoorn
Dit bericht werd geplaatst in Zienswijzen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op DE LEUKSTE DIERENTUIN VAN NEDERLAND!

  1. klaasv zegt:

    Als ik dat zo lees is het de zoveelste variant van Big Brother een ideetje van John de Mol in coöperatie (of is het negativistische ‘collaboratie’ hier meer van toepassing; laten we hopen van niet) met Joop van den Ende.

    Mensen die zichzelf zo te kijk zetten zijn of exhibitionistisch of schreeuwen op andere wijze om aandacht voor ‘problemen’ (lees: voorvallen of incidenten) die op hun pad zijn gekomen.

    In Italië bestaat het nog steeds 9het 13e seizoen) in iets gewijzigde vorm, nu meer politiek correct met mensen van bijna elke kleur/geloof/status. Je kunt voor ±€2 (afhankelijk van provider) mensen nomineren om gedwongen te vertrekken.

    Nog steeds wordt de firma Endemol bij de eindaftiteling genoemd. Kassa!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s