DE PIJNAPPELKLIER.

tekening schemaEen kleine klier in het midden van de hersenen, die de pijnappelklier genoemd wordt, is bij velen onbekend en schijnt niet zo belangrijk of interessant te zijn. Maar wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het feitelijk niet alleen van uiterst belang is voor onze vitale fysieke functies, maar ook voor ons geestelijk evenwicht en het ontwikkelen van een breder bewustzijn of bewustwording. Door het slechte, genetisch gemanipuleerde voedsel, het blootstaan aan giftige, toegevoegde stoffen, stressfactoren en de gevolgen van de ons opgedrongen ‘glossy’ levensstijl verhardt de pijnappelklier. Verkalkt deze klier, degenereert en zijn ondersteunende werking valt uit. Om de werking van de pijnappelklier weer te herstellen en te activeren is ontgifting, verantwoord, gezond voedsel, supplementen op kruidenbasis, zonlicht en het drinken van zuiver water hoogst noodzakelijk.

De pijnappelklier, ook bekend als de conarium of epifyse cerebri, is een kleine endocriene klier in de hersenen. Het produceertThalamus_small serotonine (afgeleide melatonine, een lichtgevoelige, lichaamseigen antioxidant), een hormoon dat verantwoordelijk is voor de modulatie van slaappatronen onder invloed van circadiane ritmes en seizoensgebonden functies. Zijn vorm lijkt op een kleine denneappel (vandaar de naam), en het is gelegen in de epithalamus , nabij het centrum van de hersenen, tussen de twee hersenhelften, verscholen in een groef waar de twee helften van de thalamus sluiten Beide delen van deze thalamus in de hersenen van de mens hebben elk ongeveer de grootte en vorm van een walnoot.

Circadiane ritmes worden aangedreven door een circadiane klok en ritmes zijn op grote schaal waargenomen in planten, dieren, schimmels en sommige bacteriën. De formele studie van biologische temporele ritmes, zoals dag-, getijde- week-, seizoensgebonden, en de jaarlijkse ritmes, heet chronobiologie . Hoewel bovengenoemde, natuurlijke ritmes hoofdzakelijke aangeboren zijn, worden ze aangepast aan de omgeving door externe stimuli genoemd zeitgebers , gewoonlijk is de belangrijkste daarvan daglicht.

               De belangrijke klier ter grootte van een boon.
De pijnappelklier bevindt zich in het centrum van de hersenen, klein maar o zo belangrijk! Het maakt melatonine aan, dat de waak en slaap cycli reguleert- het is verantwoordelijk voor de productie van de neurotransmitter serotonine. Serotonine is uiterst belangrijk voor een evenwichtige geestesgesteldheid. Deze endocriene klier beschermt ons ook tegen electromagnetische straling en velen hebben ontdekt dat die klier het verouderingsproces vertraagt en bevorderend werkt op het inlevingsvermogen, hetgeen een harmonieuse interactie met medemensen bevordert.

glandWetenschappers vermoeden dat de pijnappelklier ook N – dimethyltryptamine (DMT) aanmaakt. Dit is een substantie waar vooral Sjamanen gebruik van maken voor hun ‘droomreizen’, hun visioenen en deze stof vooral gebruiken voor hun mystieke ervaringen. Dr. Rick Strassman, schrijver van: ‘DMT, The Spirit Molecule,’ is ervan overtuigd dat juist tijdens mystieke ervaringen de aanmaak van DMT wordt bevorderd. Bovendien zou de pijnappelklier belangrijk zijn voor creatieve processen en visualisaties.

             Hoezo kan deze pijnappelklier degenereren?
Onder invloed van het ouderworden, de vele giftige, ongezonde toevoegingen in ons voedsel begint de pijnappelklier te verkalken. De fluoride in o.m. ons drinkwater en onze tandpasta is de grootste vijand van een gezonde pijnappelklier. Gemanipuleerd voedsel, kwik (o.a. in spaarlampen, vacinaties, vis e.d.), geraffineerde suikers en zouten richten ook de nodige schade aan. Straling door elektrosmog van wifi en gsm’s zijn ook niet bevorderlijk voor het goed functioneren. Het is dus zaak deze vijandelijke ‘aanvallers’ zoveel mogelijk terug te dringen als eerste stap op weg naar herstel van de degeneratie van de pijnappelklier.

                         Hoe de pijnappelklier weer te activeren?

Een paar tips om het activeren van de pijnappelklier te bevorderen en de verkalking tegen te gaan zijn onder meer:lemon_cucumber_water1
1. Organische visolie
2. Pure, onbewerkte chocolade
3. Vers citroensap
4. knoflook
5. Onbewerkte (raw) appelazijn
6. Oregano olie
7. vitamines K1/K2
8. Gedistillerd, zuiver bronwater water
9. Thee van passiebloem met St.Jans wortel
10. Sun gazing*

* Zonlicht wordt gezien als ‘voedsel’ voor de pijnappelklier. Dagelijks ca. 10 minuten vol in de opkomende of ondergaande zon turen. Voorts mediteren, klanken scanderen en bewust diep ademhalen door de flankademhaling gebruiken.

Bronnen voor meer informatie:

http://thewatchers.adorraeli.com/2012/01/24/why-pineal-gland-and-mental-health-are-most-important-in-these-times/ 
http://thewatchers.adorraeli.com/2012/01/12/mercury-poisoning-of-our-mind-body-and-the-planet-no-multidimensional-perception/
http://thewatchers.adorraeli.com/2012/01/10/safely-avoid-and-remove-dangerous-man-made-fluoride/

Over resoundeffects

Mijn naam is Gabriele van Doorn, ik woon in Heerlen - Parkstad Z.Limburg. * mijn website is te vinden op: www.klank-kleur.nl/ * en U kunt me vinden op: http://nl.linkedin.com/in/gabrielevandoorn
Dit bericht werd geplaatst in Meer wetenschappelijk! en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op DE PIJNAPPELKLIER.

 1. Pingback: maillot manchester united pas cher

 2. Hallo @Klaas, dank voor je reactie met de nodige kritische humor. Sinds enige jaren vertroetel ik mijn pijnappelklier op bovengenoemde wijze en wat ik met die links probeer te bewerkstelligen is dat lezers zelf verder kunnen linken om het e.e.a. te onderzoeken.

 3. klaasv zegt:

  Je noemt drie bronnen alle vam dezelfde Engelstalige site. Zoals we allen weten maakt 1 zwaluw nog geen zomer. Deze bronvermelding is niets meer waard dan als je gaat beweren dat God is overleden en de oude filosoof Nietzsche als bronvermelding opvoert. Miljoenen monotheïsten van minstens vijf erkende religies zullen dit betwisten, ook al geef je honderden bronnen die deze overleden man nabrallen met een overtuiging dat hij de wijsheid in pacht had.

  Of genoemd onderzoek wetenschappelijk i.c. endocrinologisch verantwoord is geweest, zullen analoog vakgenoten weten te weerleggen en wel hierom: …. maak het verhaal zelf af en kleur de plaatjes 😉

  Een oerscpticus die hier met kritisch-analytische blik naar heeft gekeken. Toch een amusant blogje weer, Soledad! Zoals de Italianen zeggen “complimenti!”

 4. Ruben Decloedt zegt:

  Dit is op Land van Eden herblogd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s