GINA GIELISSEN: BEDRIEGSTER OP KOSTEN VAN DE STAAT!

Gina1Structureel en symptomatisch voor onze samenleving. Vanuit het niets zag ze financiële mogelijkheden als zorgverlener. Zonder enige vooropleiding, zonder enige kennis van zaken ging zij dit avontuur aan. Ze shopte op diverse sites naar moeilijke woorden en overviel mensen met allerhande diagnoses die ze onmogelijk kon en mocht stellen. Maar zoals veel bedriegers had ze kennelijk de juiste uitstraling en charme.

Toen ik haar de eerste keer -tijdens een bezoek bij iemand anders in de Roserije (Maastricht)- ontmoette had ze een bijstanduitkering die ze aanvulde met het leggen van tarotkaarten. Ze was behoorlijk opdringerig en je kwam niet zomaar van haar af.

Bij de tweede ontmoeting was ze net ontslagen bij de RIBW omdat ze absoluut niet functioneerde. Dank zij de bemoeienis van een vriendin had ze haar klauwen geslagen in mijn jongste zoon, die autistisch is. Ze had besloten als zelfstandig hulpverlener te opereren en ik werd direct door haar weggezet als overbezorgde moeder.

Van meet af aan foute boel, maar inmiddels had ze connecties bij de CIZ gekregen, die de pgb’s toekent (ondanks goed onderbouwde waarschuwingen) aan dit soort lieden. En hier aan kun je zien hoe verziekt onze maatschappij is. Het CIZ waant zich onaantastbaar en neemt geen enkele moeite om zelfs maar te antwoorden.

Van meet af aan heb ik Gina Gielissen diverse keren gewezen op de foute aanpak, haar ondeskundigheid en haar overweldigende aanwezigheid:

“Hallo Gina,

Terecht heb je gemerkt dat ik boos ben, heel erg boos. Ergo, ik ben ontploft!!Maar ik heb Olof beloofd dat ik zou wachten tot na je verjaardag en ik het e.e.a. heb laten bezinken.

Ten eerste IK BEN ONTPLOFT en niet Olof, dus je kunt en mag hem daarvoor niet ter verantwoording roepen of je op hem af reageren. Je mag hem ook niet verbieden met mij over de lopende zaken te praten. OLOF MAG DAAROVER PRATEN MET WIE HIJ WIL.

Olof had moeite met jouw opruimwoede en JOUW beslissingen wat hij wel en niet mag houden en ik ben kwaad omdat je
• Zijn dekbed en dekbedovertrekken weggooit omdat JIJ vindt dat ze ‘uit het jaar tuf-tuf’ komen. Nou en?? Door jou moet hij nu onnodig geld uitgeven.
• Jij dure, op maat gesneden pakken en tijdloos wegdoet omdat ze JOUW smaak niet zijn.
• JIJ serviesgoed wegdoet omdat JIJ bepaalt hoeveel hij nodig heeft.
• JIJ zijn huidige dagopvang saboteert en hij nu problemen heeft met de mensen waarbij alle afspraken door jouw toedoen de mist ingaan.
• JIJ hem veel te veel betrekt in JOUW privé-leven en hem vervolgens opzadelt met HUN mening omtrent hem. Dat had je NOOIT mogen doen. Hij had jouw vriendinnen niet mogen ontmoeten. Vooral niet diegene die klaagt dat Olof teveel in haar bloesje zat te loeren en hem oversekst vond.
• Je Olof emotioneel onzeker maakt en teveel overdondert met JOUW mening.

• Je termen bezigt als depressiviteit, terwijl je daartoe noch de bevoegdheid, noch de kennis daarvoor hebt.
• Olof opzadelt met een loyaliteitscrisis omdat hij je erg aardig vind (naar mijn mening ten koste van hemzelf) en het vreselijk vindt dat ik boos op je ben.

• Je een waardeloos behandelplan indient dat al naar de prullenbak kan omdat er boven staat dat Olof nog geen dagindeling heeft.

Dagindeling heeft Olof wel degelijk: Zijn muziekband, waar hij ca. 2 x per week mee repeteert; het project Transitions Towns, waar hij veel interesse in heeft; zijn politieke activiteiten bij de SP waar hij veel mensen kent en goed contact mee heeft; het straatproject dat weliswaar nu aflopend is, maar daarvoor komen nu de landelijke verkiezingen in de plaats; zijn concerten in de weekends; de uitstapjes met Christiaan kris en kras door Nederland; zijn contactgroepen inzake autisme; zijn overige vrienden en contacten her en der………

Jij veegt dat allemaal opzij, in feite saboteer je die en dat komt over alsof je hem probeert te isoleren, zodat je hem naar jouw smaak kan modelleren.

Olof is super gestresst en ja daar word je depri van en daar moet een oplossing voor komen. Daarom heb ik inmiddels contact opgenomen met dr. van Hommerig omdat ik bij het behandelplan betrokken wil worden en op de rem ga staan.

De kook en strijklessen zie ik sowieso niet zitten, dat kan anders worden opgelost. Dat Olof ondersteuning hierin nodig heeft kan ook privé door mij of anderen opgevangen worden.

Naar het CIZ toe heb ik toentertijd opgegeven aan welke hulpverlening behoefte is en dan praten we over maximaal 4 uren per week. (inclusief administratie door de hulpverlener van een half uur tops). Op vaste tijden zodat Olof zijn daginvulling daarna kan aanpassen. Zonder dat hij betrokken raakt in de problematiek van je andere cliënten of daarin door jou op sleeptouw genomen wordt.
Zodat je nu bij elkaar 17 uren per week verzorging voor hem claimt. Uren die hij met anderen moet delen zodat jij dubbel tot driedubbel pgb’s vangt.”

GINA GILISSEN heeft meerdere personen behoorlijk getraumatiseerd met haar sadistische aanpak en hebzucht. ze heeft kwetsbare mensen geestelijk mishandeld en ze komt er mee weg. Want niemand steekt een poot uit. De politie niet, de politiek niet:

MAÁÁÁNDEN geleden stuurde ik hier onderstaand bericht inzake het Gina + man2plunderen van pgb-gelden door Gina Gielissen. Tot op heden geen piep of krak van de gemeente Maastricht en diverse ambtenaren. Hoe zit dat? Een doofpotje meer of minder is wellicht niet interessant??????

——– Doorgestuurd bericht
Onderwerp: Misbuik PGB-gelden en de rol van het CIZ hierin
Datum: Sat, 12 Sep 2015 17:57:58 +0200

Betreft Gina Gielissen, ondeskundig, sadistisch en pathologisch leugenaarster (54 jaar)
Stefan Erens, autistische cliënt – nu door G.Gielissen gekneed tot echtgenoot en coach (30)

Deze twee waardeloze hulpverleners hebben overuren aangevraagd aan PGB gelden, en het CIZ heeft (ondanks waarschuwingen) deze PGB-gelden op onbegrijpelijke gronden toegekend.

Geachte Jack Gerats,

Via mijn zoon Olof kreeg ik uw visitekaartje en een paar mensen willen u benaderen over de bedrieglijke praktijken van Gina Gielissen. Ze claimde een ongelooflijk aantal PGB-uren maar van hulpverlening was geen sprake. Zo liet ze haar huis verbouwen als therapie, leende cliënten uit aan kennissen om bij hen te klussen (onder het mom van therapie), bezocht concerten van haar favoriete bands en voerde de uren op als
‘hulpverlening’, ontwrichtte familierelaties, kon liegen over niet bestaande situaties om families uit elkaar te drijven en ging voor absolute macht over een kwetsbare groep mensen.
Voor sommige is ze nog steeds een nachtmerrie en hebben zij zich met moeite uit haar heerschappij kunnen bevrijden. De vrouw heeft geen enkele fatsoenlijke opleiding, maar strooit met diagnoses die zij helemaal niet mag en kan stellen.

Zelf wist ze mijn zoon ruim vier jaar bij mij weg te houden, bespeelde de familie met de meest wilde leugens en noemde mij iemand met het syndroom Münchhausen bij proxi tegenover wildvreemden, terwijl ze me
niet kent, niet kan kennen omdat we elkaar slechts bij gelegenheid een paar keer hebben ontmoet. Ze beweerde mijn zoon al te kennen vanaf dat hij anderhalf jaar oud was (aantoonbaar onmogelijk en een leugen) en ze beweerde dat mijn zoon rond die tijd met ondervoeding in het ziekenhuis was beland. Dit was in werkelijkheid een doorverwijzing van de huisarts, die bezorgd was dat mijn zoon mogelijk hersenvliesontsteking had.

Kortom: deze vrouw deugt niet als hulpverlener en de maatschappij moet tegen haar beschermd worden.

Andere hulpverleners snappen dan ook niet hoezo deze vrouw nog rondloopt in het hulpverlenend circuit en HOEZO HEEFT HET CIZ HAAR EXORBITANTE EISEN INGEWILLIGD??? Hoezo kent het CIZ deze vrouw PGB’s toe ?? Het CIZ is onbenaderbaar, antwoord niet op brieven of mails en zodoende krijg je het vermoeden dat de medewerkers, die een ongeschoolde en ondeskundig persoon een PGB toekennen hiervan een graantje meepikken en procentjes vangen. Hoezo geen argwaan als iemand van 4 uren per week naar 17 uren in de week gaat???

De grootste fietsbel kan proberen de boel op te lichten, maar het CIZ maakte het bedrog met PGB-gelden mogelijk!!

Graag willen wij hierover een gesprek met U (in uw hoedanigheid als wethouder, met WMO in uw portefeuille) aanvragen op een vrijdagmiddag.Samen met M.H (geschoolde hulpverlener) ben ik op het politiebureau in Heerlen geweest om te trachten aangifte tegen G. Gielissen te doen.
De politie kon geen aangifte aannemen, maar heeft wel uitgebreid verslag opgenomen. Temeer omdat er nog twee keer door anderen (voormalige slachtoffers) poging tot aangifte is gedaan. De politie heeft ons dan
ook naar de gemeente doorverwezen.

Ook deed ik aangifte bij de FIOD en stuurde ik haar een email om te sommeren te stoppen met haar leugens. Kopieën hiervan stuur ik als bijlage mee.

Hopende op een spoedige reactie uwerzijds,
Met vriendelijke groet,

Uiteindelijk krijg je dan (vanwege de 2e keer) een reactie van het gemeentehuis Maastricht:

Geachte mevrouw van Doorn,

Eerder hebben wij contact gehad over een fraudemelding aangaande de ex-begeleider van uw zoon Olof.
De gemeente heeft in reactie daarop intern verder uitgezocht of er voldoende bewijs aan te dragen is om richting de begeleider stappen te ondernemen.
Wij hebben daarvoor ook contact gezocht met de politie, maar zijn daarbij echter tot de conclusie gekomen dat er momenteel onvoldoende signalen zijn om hier direct verdere actie op te kunnen ondernemen.
Dit betekent echter geenszins wat wij uw signaal niet serieus nemen. Wij blijven hierop monitoren en zullen actie ondernemen op eventuele ontwikkelingen.
Mochten zich ontwikkelingen voordoen die u aangaan, zullen wij daarvoor ook contact met u opnemen.
Ik begrijp dat dit voor u geen bevredigend antwoord is, maar momenteel kunnen wij helaas vanuit de gemeente niet meer betekenen.
Mocht u behoefte hebben aan (telefonische) toelichting, kunt u mij daarvoor altijd benaderen.

Met vriendelijke groeten,

Nick van der Schalie | Adviseur Wmo
Team Advies & Projecten | Gemeente Maastricht
http://www.gemeentemaastricht.nl

gina2Niet dat wij nu geloven dat er serieus onderzoek is verricht maar deze vrouw (en andere bedriegers) worden niet gestopt, hoe ongelooflijk het ook klinkt. Mijn zoon heeft een hele hoge prijs voor haar ‘hulpverlening’ betaald en met hulp van andere, wel opgeleide hulpverleners proberen we hem te helpen.

MAAR DIT IS NEDERLAND ANNO 2016 !!!!

Over resoundeffects

Mijn naam is Gabriele van Doorn, ik woon in Heerlen - Parkstad Z.Limburg. * mijn website is te vinden op: www.klank-kleur.nl/ * en U kunt me vinden op: http://nl.linkedin.com/in/gabrielevandoorn
Dit bericht werd geplaatst in Maatschappelijk en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

7 reacties op GINA GIELISSEN: BEDRIEGSTER OP KOSTEN VAN DE STAAT!

 1. Maurice zegt:

  Onvoorstelbaar dat iemand die zelf nooit haar leven goed op de rails gehad heeft en zichzelf benoemd heeft tot een soort van therapeut-maatschappelijk werkster, deze praktijken onbestraft mag blijven uitoefenen. Er is al diverse malen bij betrokken instanties erop aangedrongen deze ongekwalificeerde en dus bijzonder gevaarlijke vrouw te stoppen alvorens zij nog meer schade aanricht bij mensen die het al zwaar genoeg hebben:
  Wees gewaarschuwd, mensen: ga nooit, maar dan ook NOOIT in zee met Gina Gielissen!!!

 2. naamloos weergeven zegt:

  Ook ik ken deze mevrouw en ik kwam met haar in contact via cliënten die ze had.. Ik ben altijd argwanend naar nieuwe mensen en ook bij haar had ik meteen mijn bedenkingen ondanks dat ik haar activiteiten erg leuk vond bijvoorbeeld een wandeltocht maken en bij een cliënt en zijn ouders gezellig lunchen. Ik heb nog een oogje gehad op een cliënt van haar maar dit was vrij snel over omdat zij alles met haar cliënten bespreekt en dit gaf mij een zeer onbehagelijke gevoel dat ik hiermee ben moeten stoppen(ik hoorde dat ze mij ook wou gaan begeleiden maar omdat ik een andere zorgindicatie had was het mijn geluk dat ik haar niet toegewezen kreeg en ik had ook een super begeleider in die tijd). Ook doet ze negatief over oud cliënten en probeert ze je slecht te laten praten over de oud cliënten en als ze je niet mee krijgt weet ze niks meer te zeggen..ik heb het nooit tegen deze oud cliënten durven te zeggen dat ik haar geen goede begeleider vond omdat ik geleerd heb om nooit met andermans zaken te bemoeien. Ook vond ik de thuissituatie zeer schokkend zeker 9 katten liepen er rond.. Ze konden naar buiten maar toch dit was voor mij geen prettige situatie en ik ben echt een kattenliefhebber. Ik durf mijn naam niet hier neer te zetten uit angst dat ik vervelende berichten van deze dame ga krijgen.

 3. Het mag duidelijk zijn dat mijn zoon één van de slachtoffers is van deze zieke geest en dat wij blijven proberen haar ‘loopbaan’ als hulpverlener te beëindigen. We blijven terugkomen bij de gemeente, bij de wethouder en ik wil de anderen bedanken voor het onderschrijven van dit artikel. Het gaat inmiddels stukken beter met Olof, maar het is ook voor hem een hele weg terug. Terwijl ik inmiddels ook nog andere slachtoffers van G.G. gesproken heb.

 4. Rogier Hop zegt:

  De keren dat ik deze persoon heb meegemaakt, was ze erg bazig naar Olof toe.. Het voelde al meteen niet goed aan, bij de eerste ontmoeting, bij haar thuis,, Ik kwam voor Olof, maar die werd bezig gehouden door allerlei opgebouwde omstandigheden.. Dan moest Olof dit en dat doen, om haar maar content te houden.. Ik vertelde Olof dat zij geen goede begeleider was, gezien hoe zij hem op een onderdanige manier behandeld.. Het is altijd makkelijk praten als een buitenstaander, maar ik zei het tegen hem als vriend ; die niet aan kon zien dat er zo met hem werd omgegaan.. Ik zag ook wat voor stress het met Olof mee bracht, sinds zij hem ging vertellen met wie hij om kon gaan en wie niet.. Dit alles onder een bepaalde dreiging, wat zij vast ook wel gebruikte bij andere clienten van haar.. “Als jij dit niet doet, zorg ik voor dat” of ergens in die context.. Ik noem het psychologische druk.. Ik heb het ook gemerkt toen ik bij haar op facebook een filmpje geplaatst had over zwarte piet.. Zij heeft haar bedenkingen er over, en ik ook.. Toen ik het fimple plaatste, kwamen haar vrienden mij aanvallen dat ik witte privelege heb; en al om al werden geen aardige woorden gezegd door haar en haar vrienden.. Kom ik tot het volgende;

  >Wij hebben daarvoor ook contact gezocht met de politie, maar zijn daarbij echter tot de conclusie gekomen dat er momenteel onvoldoende signalen zijn om hier direct verdere actie op te kunnen ondernemen. En hier aan kun je zien hoe verziekt onze maatschappij is. < Ja, als je iemand hebt die de functie niet aan kan, en toch die functie mag uitoefenen, zonder enig reprecussies van het geleden schade, al is het psychologisch druk, kan je inderdaad wel zien dat deze maatschappij verziekt is.

 5. Uit de ervaringen die ik had met Gina Gielissen waren insinuaties en manipuleren door haar de laatste 2 jaren orde van de dag. Maanden wist ik niet van hun relatie samen en werd mij dat pas op een kerstavond verteld dat er eerder in het jaar een relatie ontstaan is met een van haar cliënten. Toen viel sommige dingen echt op zijn plaats. Ik moest mijn mond houden voor de rest van de andere mensen bij wie ze coaching deed die dat nog niet wisten. Een van de eerste werd mij hun relatie verteld door Gina. Ik was hooguit verbaasd. Uiteindelijk is het naar iedereen verteld. Waarom daar geheimzinnig over gedaan werd is omdat Stefan nog begeleiding van haar kreeg toen de vonk oversloeg. Het was spontaan gebeurd. Vervolgens is Stefan als hulpverlener aangewezen. Sindsdien is er een situatie ontstaan waardoor haar privé leven door de coaching is gaan lopen. Sommige cliënten trokken het niet meer onder andere omdat ze haar conflicten met de toen aanstaande Stefan uitvocht tijdens de coaching van beiden. Het werd een ongezonde situatie aangezien het al zwaar was met Gina alleen. Ze schreeuwde naar haar cliënten, kon haar eigen of spullen de van anderen kapotmaken. Ze overdreef in dingen die haar aangedaan werden, ze redeneerde altijd uit haar eigen slachtofferrol en ik en haar ex cliënten deden alles verkeerd voor haar. Sommige ex-cliënten mocht ik niet meer zien toen ik door hen begeleid werd. Ik werd door haar gedwongen om een persoon uit facebook te verwijderen. Haar gedrag is onvoorspelbaar. Ik wist niet hoe een dag ging lopen op bijvoorbeeld een gezamenlijke kookavond. Ook moesten we bij sommige vriendinnen die ook van haar coaching gebruik maakten gaan klussen in de tuin. En bij haar thuis kwam Stefan bij haar wonen. De laatste maanden waren verschrikkelijk en onhoudbaar, ik kon niets goed doen. sommige mensen waren daar al weg en voelde me gebruikt. Gina en Stefan zijn niet geschikt als hulpverlener en kwetsen bewust doordat ze hun coachingswerk en privé leven niet kunnen scheiden. En ik ben ook momenten angstig geweest voor het soms agressieve gedrag van Gina. Het heeft mij maandenlang in de greep gehouden omdat ze de mensen van mijn omgeving ook naar haar toetrok en ik wist niet hoe ik daar weg moest. Er zijn goede spullen door haar dwang weggedaan, en ik heb heel veel uren veel praktische werkzaamheden gedaan. Waar nog niet eens een dankjewel van af is gegaan. Gelukkig is er een conflict ontstaan waardoor zij zelf niet meer mij wilde coachen. Ik wilde ook niet meer met Stefan verder. Haar geldbelust voor de laatste maanden heeft mij moeite gekost om de belachelijk hoge facturen voor begeleiding te verlagen. Hiervoor moest ik naar een advocaat zodat dit verantwoord kon worden met het resterende budget.

 6. Haan M zegt:

  Ik heb dit artikel zorgvuldig bestudeerd en ik moet zeggen dat dit verhaal klopt. Zo heb ik meerdere verhalen gehoord over deze zogenaamde zorgverlener. Ook weet ik dat mevr. Gielissen onder het mom van “therapie” haar cliënten die ze vreemd genoeg “klant” noemt op facebook, haar huis liet opknappen van de pgb gelden. Ook het ondet druk zetten van cliënten is mij algemeen bekend! Deze vrouw moet dus zeker gestopt worden als hulpverlener. Deze mevr. Gielissen is erg goed in het verzinnen van verhalen en deze zodanig aan te passen dat ze geloofwaardig over komt. Dit doet ze dan ook vooral bij mensen die op dat moment kwetsbaar zijn. Bij andere mensen lukt haar dat niet. Ik heb keihard moeten studeren om als zorgverlener vanuit mijn hart te werken. Helaas is haar manier van werken vooral geld verdienen. Tevens heeft zij niet alle benodigde papieren om überhaupt op een goede, correcte en vooral ethische manier te werk te gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s