MOORDEND MONSANTO!!

flyer_kleinZaterdag 25 mei a.s. gaan naar verwachting wereldwijd 2 miljoen mensen de straat op om te protesteren tegen de machtige biochemische multinational Monsanto. In Nederland wordt gedemonstreerd in en rond de dam te Amsterdam en bij de Hogeschool Wageningen als onderdeel van de ‘March Against Monsanto’

De demonstratie is onderdeel van een wereldwijde demonstratie die tegelijkertijd in 41 landen en 330 steden plaatsvindt.

Monsanto is een Amerikaans chemiebedrijf dat producten voor de landbouw produceert, zoals genetisch gemanipuleerde zaden en giftige bestrijdingsmiddelen. De grote multinational heeft invloed op het politieke en wetenschappelijke landbouwbeleid over de hele wereld. Echter hun invloed brengt onze hele voedselketen in gevaar. Monsanto verstoort het ecologisch evenwicht, bedreigt de gezondheid van mens en dier.

Gerard Bik, grafische vormgever in Den Haag, leverde twee ontwerpen voor flyers die BiohazMonsanColortijdens de demonstratiemars zullen worden verspreid, naast ettelijke andere.

GEcornVia FACEBOOK is opgeroepen om donderdag 23 mei a.s. de hele dag over de “March against Monsanto” te twitteren met #marchagainstmonsanto. Om dit de topic of the day te maken zodat zelfs de gecensureerde media er niet mee om heen kunnen.

Wageningen, NL voegt zich bij wereldwijd protest tegen biotechnologie- en zaadbedrijf Monsanto.

(Het hele artikel is te lezen op http://www.linkepost.nl/mars.html)

Wageningen, Gelderland: 25 mei 2013 wordt wereldwijd aangehouden door activisten als protestdag tegen het multinationale biotechnologie- en landbouwgif bedrijf MONSANTO. Deze demonstratie richt zich tegen de bedrijfsstrategie van Monsanto, waaronder de patentregelingen op leven, en de groeiende invloed van dit bedrijf op publieke en wetenschappelijke instituten wereldwijd.

Voor een groep bezorgde burgers en studenten leek Wageningen de meest voor de hand liggende plek om deze demonstratie te laten plaats vinden. Dit omdat de Wageningen University and Researchcentre (WUR) wereldwijd één van de grootste universitaire onderzoekscentra op het gebied van biotechnologie is, en hieromheen een epicentrum van voedselbedrijven is ontstaan. De Wageningen Universiteit is een onderdeel van het commerciële onderzoek instituut de WUR. Monsanto heeft ook een vestiging in Wageningen door de overname van Seminis..

De geschiedenis van Monsanto hangt van controverses aan elkaar. Na de productie van chemische wapens heeft het zich op de landbouw gericht, door middel van het produceren van herbiciden en hiertegen resistente genetisch gemodificeerde planten. Monsanto krijgt steeds meer controle over de landbouw door middel van het patenteren van genetische eigenschappen en een onophoudelijke stroom van rechtszaken tegen boeren (het bedrijf heeft tegenwoordig meer advocaten in dienst dan onderzoekers), en daarnaast de actieve overname van zaadbedrijven waaronder alle grote zaadveredelaars in Nederland.

Het initiatief voor de globale demonstratie komt uit de Verenigde Staten, Monsantowaar recentelijk een wet is aangenomen die onder andere Monsanto immuun maakt voor een gerechtelijk verbod op de verkoop en productie van genetisch gemanipuleerde zaden. Dit is mede mogelijk gemaakt door de sterke lobby van de biotechnologie industrie en versterkt hun gerechtelijke positie aanzienlijk. Mede daarom wordt de wet nu de “Monsanto Protection Act” genoemd door haar tegenstanders. Deze ontwikkelingen worden door critici en activisten gezien als de uitdijende macht van het bedrijfsleven over essentiële menselijke behoeftes zoals het recht op voedsel, gezondheid en autonomie. Deze rechten komen in gevaar door deze greep naar macht van bedrijven zoals Monsanto. De “Monsanto Protection Act” heeft een wereldwijde manifestatie voortgebracht onder de naam “March against Monsanto”.

 

Over resoundeffects

Mijn naam is Gabriele van Doorn, ik woon in Heerlen - Parkstad Z.Limburg. * mijn website is te vinden op: www.klank-kleur.nl/ * en U kunt me vinden op: http://nl.linkedin.com/in/gabrielevandoorn
Dit bericht werd geplaatst in Maatschappelijk en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op MOORDEND MONSANTO!!

  1. Unique Article Writing zegt:

    I’m impressed, I have to say. Actually not often do I encounter a weblog that’s each educative and entertaining, and let me inform you, you have hit the nail on the head. Your thought is outstanding; the difficulty is something that not sufficient individuals are speaking intelligently about. I am very pleased that I stumbled across this in my seek for something relating to this.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s